Gündem
  • 24.6.2008 11:13

BAHÇELİ'DEN ERDOĞAN'A ŞOK UYARI!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Meclis Grup toplantısında konuşuyor.

"Anayasa'nın yenilenmesi için başlatılması gereken şartlar ve devletin temel organları bellidir. Bu sürece Amerika eksenli bir müdahale kabul edilmez. Buna mecliS dışında hiç bir kurum ve kuruluş müdahale etmemelidir. Kendisine görev kabul etmemelidir.

Bugünkü sorunun en büyük sorumlusu Başbakan erdoğan'dır ve acil bir muhakeme yapmak durumundadır. Milli irade ile yargıyı karşı karşıya getirmeye çalışmak, dış baskıyla yargıyı etki altına almaya çalışmak yarar sağlamayacaktır. başbakan kendi derdine düşmüştür. ne pahasına olursa olsun dokunulmazlık zırhına bütünmeye çalışıyor. Bu uğurda partisini ve yol arakadaşlarını feda etmeye hazırdır. Bağımsız aday olmaya çalışmaktadır.

Demokrasi dışı zorlamalar türkiye'ye kötülük getirecektir. Bu gerçekler krizden çıkışın anahtarıdır. Rejimi tehlikeye atmamak için herkes sorumlu davranmalıdır.

Yasak istenen 39 kişinin dışında olacağı yeni bir hükümet önerimiz yerindedir. Akıl almaya ihtiyacı olmadıklarını söyleyenler bunu kale alıp almamakta serbesttir.

Kapatma davasının üzerinden geçen 100 günü aşkın sürede pek çok senaryo tartışılıyor. Yoğun bir kafa karışıklığı var. AKP kaynaklı bir senaryo planı var. Kapatma davası önümüzde yaklaşık 2 ay içinde tahminleri yapılıyor. Bu hesap üzerine ihtiyatı elden bırakılmamalıdır. Siyaset kurumu en kötü senaryoya hazır bulunmalıdır.

Yeni döneme en az kesintiyle geçiş sağlanmalı. Kapatma kararı verilirse çok karışık bir tablo ortaya çıkacaktır.

Ara seçim takvimi işleyebilir. Çok bilinmeyenli karmaşık bir denklem var. Bu siyaset kurumunu zorlayacaktır. Bilinmeyen ve öngörülmeyen unsurlara dikkat etmek gerek.

Davanın ne zaman sonuçlanacağı önemlidir.

Yasak kapsamında kalacak vekillerin katılımıyla kurulacak yeni parti yasakçı bir başbakan tarafından yönetilirse yeni bir kapatma davası açılma gerekçesi olabilir."

Kaosun sorumlusu olarak Atatürk dönemini gösteren kişi cumhuriyetin değerleri ile kavgalı olduğunu ortaya koydu. Sıkışınca ağız değiştiren bu kafanın sorumluluk anlayışı ortadadır. Bizim siyasi çizgimizde hiç bir zaman kayma sapma yaşanmamıştır.

Bu zihniyet tasviye edilmediği sürece Türkiye huzura eremeyecektir.

Türk milleti için ne pahasına olursa olsun buradayız. Sonsuza kadar yüce Türk milleti için mücadele edeceğiz.

haber7

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 08:23

İLGİLİ HABERLER