Gündem
  • 19.7.2011 06:35

BAKAN AÇIKLADI!.. G.DOĞU'YU EBUCEHİL HALLEDER

Güneydoğu’nun tozunu, Ebucehil Çalısı ile yeneceklerini öne süren Eroğlu, çevre birimlerinin “Şehircilik Bakanlığı’nda” kalmasının çelişki olmadığını dile getirdi ve şunları söyledi:

Orman işgali yok

“Onlar daha çok belediyelerin çevreyi kirleten faaliyetlerini önlemek için çalışacaklar. Ben, çevre konusuna her zaman müdahilim. Eşgüdüm içinde çalışacağız, gerekirse devreye girer ikna ederim. Orman arazilerinin ihlalinin önlenmesi konusunda son derece titiziz. İktidara gelmemizden bu yana bir metrekare orman işgal edilmedi. Hodri meydan diyorum, eğer bir yer bulursanız kendi ellerimle yıkacağım.

3 konu öncelikli

Yeni dönemde öncelikle “Küresel ısınma, artan çölleşme ve erozyon” için çalışacağız. 13 devlet ortak çalışma başlattık. Balkanlar, Kafkas, Ortadoğu ülkeleriyle ortak hareket ediyoruz. Bunların arasında Yemen, Mısır, Libya, Fas, Irak, İran ve Ürdün gibi ülkeler var. Türkiye, kurak iklimdeki ülkelere ağaç, fidan ve eğitim desteği verecek.

Belçika kadar

Türkiye’nin yüzde 27’si orman arazisi. Ancak, bunun yüzde 50’si bozuk orman. 2013’e kadar toplam 2 milyon 300 hektarlık alanı ağaçlandıracağız ya da ıslah edeceğiz. Hedefimiz, Belçika’nın yüzölçümü kadar bir alanı ağaçlandırmak.

O çalıyı satacağız

Kurak bölgelerde en önemli sorunlardan biri de rüzgarla taşınan tozdur. Çoğu kimse bunu bilmez. Özellikle Güneydoğu’daki illerimiz bundan çok etkiliyor. Iğdır’a Aralık’ta gittiğimde vatandaşlar evlerinin tozla kaplanmasından yakındı. Oranın iklimine uygun “Ebucehil Çalısı” diktik. Başarılı oldu. Şimdi toz kalmadı. Bu çalıdan yetiştirip diğer bölgelere ve ülkelere de vereceğiz.”

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 15:40

İLGİLİ HABERLER