Gündem
  • 1.8.2009 17:49

BAKAN GÜNAY ESNAFI AZARLADI!..

'Size, ben camiden çıkana kadar süre, yoksa...'

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti" kapsamında Süleymaniye ve çevresinde devam eden restorasyon çalışmalarını inceledi. Bu kapsamda Süleymaniye Camii'ndeki güçlendirme çalışmalarını da görmek için camiiye gelen Günay, caminin karşısında bulunan esnafları azarladı.

Sülaymeniye Kütüphanesi'nin girişini tezgahları ile kapattıkları için burdaki esnafa kızan Günay, "Bunları çabuk kaldırın. Ben kaldırtıyım mı?" dedi. Daha sonra Süleymaniye Camii'ne giren Günay, esnafa da camiden çıkana kadar tezgahlarını kaldırmaları için süre tanıdı. Bunu üzerine Günay, camiye girdiğinde esnafın tezgah kaldırma telaşı başladı.

Günay, yaklaşık 45 dakika sonra camiden çıktığında tezgahlar yerinde yoktu. Bakan Günay, kütaphane girişindeki tezgahların girişi engellememesi gerektiğini ifade ederken aksi durumda tezgahların tamamen kaldırılacağını belirtti.

Bakan Günaş cami çıkışı gazetecilerin sorularını da yanıtladı. İstanbul Gösteri Merkezi'nin yıkımına ilişkin de konuşan Günay, İGM yetkilileri ile Büyükşehir belediyesi arasında bir ihtilaf olduğunu ve kendisinin aradaki hukuki süreçle ilgili bilgi sahibi olmadığını söyledi. Günay Süleymaniye'deki gezisinin ardından caminin karşısındaki kurufasulyecide yemek yedi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:59

İLGİLİ HABERLER