Gündem
  • 1.2.2007 00:00

BAKAN'DAN TRT'YE YAYINCILIK ÖVGÜSÜ!..

İSTANBUL - Devlet Bakanı Beşir Atalay, özel televizyonlar geliştikçe, iletişim dünyası çeşitlendikçe, kamu yayıncılığının öneminin azalacağının düşünüldüğünü belirterek, ''Fakat şu görüldü ki tüm dünyada kamu yayıncılığının önemi daha da arttı'' dedi.
     TRT Televizyonunun yayın hayatına başlamasının 39. yıl dönümü nedeniyle TRT Tepebaşı Stüdyolarında eğlence programı düzenlendi.
     Eğlence programının açılışında konuşan Atalay, TRT Televizyonunun yayına başlamasının 39. yıl dönümünü kutladıklarını belirterek, ''39 yıl tabi uzun bir süre. Önce TRT'ye emeği geçen, bugünlere getiren, her safhasında rol alan her insanımıza, TRT'nin her mensubuna, dışarıdan katkı veren herkese teşekkür ediyorum'' şeklinde konuştu.
     TRT'nin nice 39 yıllar yaşayacağına inandığını ifade eden Atalay, ''TRT, Türkiye'nin tek kamu yayın kuruluşu, yani toplumun televizyonu, Türkiye'nin televizyonu'' dedi.
     Bakan Atalay, özel televizyonlar geliştikçe, iletişim dünyası renklendikçe, çeşitlendikçe, kamu yayıncılığının öneminin azalacağının düşünüldüğünü ifade ederek, şunları söyledi:
     ''Fakat şu görüldü ki tüm dünyada kamu yayıncılığının önemi daha da arttı. Hatta daha fazla ihtiyaç olduğu bugün hissediliyor. Onun için TRT'nin rolü çok büyük. TRT, adeta burada, bu kadar karmaşada, bu kadar renkli bir iletişim hayatında bir denge unsuru ve tabi bu çerçevede de TRT'ye ve TRT çalışanlarına daha fazla iş düşüyor. Bu kamu yayıncılığı sorumluluğunu, yani toplumsal sorumluluğu daha iyi yerine getirme görevi ve bunun bilinci.''
     Atalay, TRT'nin çok zengin bir program sunduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:
     ''TRT, adeta bir yaygın eğitim kurumu. TRT, eğitimden sağlığa, iş hayatına, özürlülere, toplumun değişik kesimlerine uzanan ve herkese belli bilgiler sunan bir eğitim kurumu.''
     Türkiye'yi Eurovision Şarkı Yarışmasında temsil edecek Kenan Doğulu'nun yanı sıra Nükhet Duru'nun da sahne aldığı programa, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç'in de aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 22:27

İLGİLİ HABERLER