Eğitim
  • 15.9.2007 06:45

BAKANDAN YENİ HABER: ZORUNLU EĞİTİM 12 YILA ÇIKIYOR!..

Bakan Çelik, aralarında Şırnak, Iğdır, Tunceli ve Hakkari'nin de olduğu 9 kentte üniversite açılacağını duyurdu. Bakan, 2012'de 12 yıllık zorunlu eğitime geçilme hedefini de açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik 2007-2008 yeni eğitim- öğretim döneminde üniversitesi olmayan 9 ilde üniversite açılacağını bildirdi. Çelik, üniversite açılacak illerin Şırnak, Hakkari, Iğdır, Ardahan, Gümüşhane, Bayburt, Tunceli, Yalova ve Bartın olduğunu belirtti. Çelik, 2007-2008 eğitim- öğretim yılının başlaması nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında geçmiş dönem icraatıyla yeni dönem hedefleri hakkında bilgi verdi. Yeni dönemde 9 ilde üniversite açılacağını belirten Çelik, yükseköğretimin reforma ihtiyaç duyduğunu bu reformun sivil anayasa ile gerçekleştirileceğini söyledi.

Çelik, bugün itibariyle ihtiyaç duyulan öğretmen sayısının 25 bin olduğunu belirtirken, branş öğretmenliğinde 12 bin kişilik fazlalık bulunduğunu söyledi. Çelik, 2005 yılında norm kadroya göre 165 bin öğretmene ihtiyaç olduğunu, son iki yılda 100 bin öğretmen atamasının yapıldığını kaydetti. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ortaöğretime katılımın 2012 yılında yüzde 90'a ulaşması durumunda, 12 yıllık kesintili zorunlu eğitime geçileceğini açıkladı. İlköğretim müfredatının son beş yıl içinde tamamen değiştirildiğini belirten Çelik, ortaöğretim müfredatındaki değişikliğin de yakında tamamlanacağını kaydetti.

Bakan Çelik, OKS sınavının yerini alacak seviye belirleme sınavlarında yabancı dil sorularının da yer alacağını açıkladı. Çelik, şunları söyledi: "İlköğretimde, ortaöğretimde dil öğretemiyoruz. Bunun temel nedeni OKS, ÖSS gibi sınavlarda yabancı dil sorusu sorulmaması. Öğrenci doğal olarak sınavda karşısına çıkmayan konuları öğrenmek istemiyor. Bu nedenle seviye tespit sınavlarında yabancı dil sorusu da bulunacaktır."

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 16:24

İLGİLİ HABERLER