Dünya
  • 4.10.2008 11:01

BAKANI DÖVE DÖVE HASTANELİK ETTİLER

Çin üretimi Nestle mamüllerinin bazılarında zehirli madde bulunduğunu açıklayan Tayvan Sağlık Bakanı Yeh Çin Çuan, duruma öfkelenen muhalif vekiller tarafından dövülerek hastanelik edildi.
Çin’de zehirli melamin maddesinin süt tozuna karışmasıyla patlak veren sağlık skandalının diğer ülkelere de sıçramasının ardından, halk sağlığı uzmanı Yeh, mecliste yaptığı açıklamada Çin üretimi 6 Nestle mamülünde az miktarda zehirli madde bulunduğunun ortaya çıktığını bildirince, muhalefet vekillerinin oturduğu sıralar karıştı. Bir anda çıkışı tutan vekiller, aralarına aldıkları Bakan Yeh’i dövmeye başladı. Yüzünde morluklar oluşan ve çarpıntıdan şikayet eden Bakan hastaneye kaldırılırken, sık sık şiddetin yaşandığı Tayvan meclisi, daha sonra oturuma devam etti.

İktidar partisi, olaydan sorumlu tuttuğu muhalif Demokratik Gelişim Partisi’ni yayınladığı bildiriyle sert biçimde kınadı.

Rusya’da da çıktı

Çin’de skandala yol açan bebek mamasının yanı sıra süt ve süt ürünlerine de eklendiği belirlenen melamin, bu kez Rusya, Vietnam ve Filipinler’deki Çin ürünlerinde saptandı. Rus haber ajansı ITAR-Tass, Çin sınırındaki Habarovski’de Çin’de üretilen yaklaşık iki ton süt tozunda melamin olduğunun sanıldığını bildirdi.

Çin’de, zehirli madde bulunan sütler, 4 bebeğin ölümüne, 54 bin kadar çocuğun hastalanmasına neden olmuştu.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:46

İLGİLİ HABERLER