Dünya
  • 11.9.2018 22:57

Başbakan'a beddua edip, küfretti

Iraklı Şii lideri Ayetullah Ali Sistani’nin temsilcisi Muhemed Felek Maliki, Irak Başbakanı Haydar Abadi’yi hedef alarak, kendisine ve hükümetine beddua etti.

Irak'taki Şii dini merci Ayetullah Ali Sistani’nin temsilcisi Muhemed Felek Maliki, Basra ve olayların çıktığı diğer bölgelerde insanların temel ihtiyaçlarını gidermediği için Abadi’ye beddua etti.

Önce veto sonra beddua

Muhemed Felek Maliki, olayların ilk çıktığı Irak’ın Basra kentinde vermiş olduğu bir demecinde Irak Başbakanı Haydar Abadi’ye beddua ederek, “Allah Abadi’nin ve hükümetinin belasını versin” dedi.

Sistani’nin temsilcisi, “Basra olaylarından sonra Abadi yüzü kara bir şekilde kente geldi ama hiç kimse onu karşılamadı. Tabi Abadi, Basra’ya gelerek yeniden başbakan olmak için halka yanaşmaya çalışıyordu” şeklinde konuştu.

Öte yandan Irak'taki Şii dini merci Ayetullah Ali Sistani de Haydar Abadi’yi veto etmişti.

Irak’ın Basra kentinde Temmuz ayından beri temel hizmetlerin yetersizliği nedeniyle düzenlenen protestolar son haftalarda şiddet olaylarına dönüştü. 20’yi aşkın kişinin hayatını kaybettiği gösterilerde yüzlerce kişi de yaralandı.

Öte yandan Irak’ta 12 Mayıs’ta yapılan seçimlerin birincisi Mukteda es-Sadr’a bağlı Sairun Koalisyonu, Basra’da hizmet yetersizliği ve halk ayaklanmalarına karşı Başbakan Haydar Abadi ve kabinesinin istifa etmesini istemişti.

İran destekli Haşdi Şabi gruplarının da yer aldığı Fetih Kaolisyonu Sözcüsü Ahmet el-Esedi de yaptığı basın toplantısında, Basra’da yaşanan olumsuzluklar ve sivillerin kanlarının akması nedeniyle Abadi ve hükümet kabinesini istifaya çağırmıştı.

Güncellenme Tarihi : 11.9.2018 23:05

İLGİLİ HABERLER