Asayiş
  • 11.1.2011 17:54

BAŞBAKAN'A SUİKAST DAVASINA 4 TUTUKLAMA

ZEKERİYA GÜNEŞ-RECEP ÇELİK/SİİRT

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Siirt'e gelişinden bir gün önce Siirt-Eruh arasında Siirt'te gelmekte olan bir araçta yapılan kontrolde yakalanan İran uyruklu bir terörist, bugün özel harekat polislerince geldiği noktaları belirterek yardım ve yataklık edenleri açıkladı. Teröristin ifadesi doğrultusunda başlatılan operasyonda 4 kişi tutuklandı.

Alınan bilgilere göre, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Siirt'e gelmeden önceki gün Siirt'te eylem gerçekleştirmek üzere Eruh-Siirt karayolu Sağlarca köyü mevkiinde
jandarma kontrol noktasında şüpheli hareketlerinin jandarmanın fark etmesi üzerine Ahmet İ. isimli İran uyruklu terörist gözaltına alınıp gece geç saatlerde çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Siirt E Tipi Cezaevi'ne gönderilmişti.

Teröristin mahkemede verdiği ifadesinde belirttiği Eruh kırsalında kullandıkları noktaları da kontrol edildi. Cezaevinde bulunan terörist, savcılık kararı ile alınarak belirtilen bölgelerde özel harekat polisleri eşlinde Eruh kırsalına götürülerek, kullandıkları güzergahları
polislere anlattı. Terörist'in itirafları doğrultusunda jandarmanın Eruh ve Siirt merkezde başlattığı operasyonlar kapsamında aralarında Eruh BDP İlçe Başkanı A.T.'nin de bulunduğu 5 kişi gözaltına alınmıştı. İfadelerinin ardından tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye çıkarılan A.T, F.A, H.S. ve M.D. tutuklanarak Siirt E Tipi Cezaevi'ne sevk edildi. Şırnak-Eruh karayoluna kadar yaya olarak geldiğini itiraf eden İran'lı terörist, yolda geçmekte olan bir aracı durdurarak geldiği ve üzerine şüpheleri çekmemek amacıyla üzerindeki örgüt kamuflajlarından kurtulmak için Eruh ilçesinde kendine üst baş elbise alıp daha sonra traş olduğunu belirterek sivil bir vatandaş gibi Siirt'e geçmeye çalıştığı itiraf etti.

Siirt'e girmeye çalışan teröristin bir gün sonra Başbakan'ın toplu açılış yapacağı Cumhuriyet Meydanı'nda keşif yaptıktan sonra Siirt'e geldiğinde suikastı gerçekleştirmeyi planladığını iddia ediliyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Siirt'e geldiği gün emniyet yetkilileri saldırı olacağı ihbarı üzerine Başbakanın toplu açılış yapacağı alana gelen canlı yayın araçları o gün güvenli bir bölgeye çekilmişti. Eruh'ta keşif yaptırılan terörist, kendisine Eruh'tan Siirt'e geçmek ve Siirt'te de kendisine yardım ve yataklık edenlerin isimlerini açıklaması üzerine jandarma ekipleri, şafak vakti aralarında yeni göreve getirilen BDP İlçe Başkanı A.T.'nin de aralarında bulunduğu 4 kişinin yakalanması için operasyon başlattı. Birinin Siirt'te yakalanmasının ardından zanlılar, Eruh ilçesine götürülerek tutuklanma talebi ile sevk edildikleri mahkemece tutuklandılar.

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 23:14

İLGİLİ HABERLER