Gündem
  • 17.5.2013 14:52

"Başbakanını asmış bir ülke olmanın utancını yaşadık"

AYDIN  - Adnan Menderes Üniversitesi'nde (ADÜ) Aydın Menderes Derslikleri binasının açılış törenine katılan Soylu, gençlere hizmette bulunurken birbirine hasret iki ismin bir araya getirildiğine işaret ederek, Menderes ailesinin yaşadığı sıkıntılara değindi.
     Aydın Menderes'in, Adnan Menderes'in yanı başına defnedildiğini belirten Soylu, şöyle konuştu:
     "Cenab-ı Allah onları cennetinde buluştursun. Öyle bir hasret, öyle bir özlem var ki, bu hasreti dindirecek her fırsatı değerlendirmek gerekir. Türkiye'nin tarihinde trajediden, travmadan, tahribattan bol bir şey bulamazsınız. Şöyle bir ardımıza dönüp baktığımızda pek çok ayıplı hadiseyi sırtımızda bir yük olarak taşıdığımızı ve başımızın utançla yere eğildiğini göreceksiniz. Başbakanını asmış bir ülke olmanın utancını hep birlikte bu ülkenin insanına yaşatmışlar, bize de yaşatmışlar. On yıllardır Türk siyaseti, Türkiye demokrasisi bu utancı omuzlarında maalesef taşımış. Menderes ailesine reva görülen muamele, paramparça edilen hayatlar, bir babanın eşinden ve evlatlarından kopartılıp hunharca katledilmesi ve bir ömür boyunca o darağacındaki fotoğrafların rüyalara girmesi, insanları uykularından sıçratması. Bunlar kolay şeyler değil. Allah'a, onun adaletine ve ahiret gününe inanmadan bu çilelere katlanmak mümkün değildir."
    
     -"Aydın Menderes, yokluğunu hissettiğim bir siyaset büyüğümdür"-
    
     Aydın Menderes'in hep doğruyu savunup ağır bedeller ödediğini söyleyen Soylu, Menderes'in bir ömür boyunca babasının ismine leke sürmeden yaşamış, babasını, onun değerlerini ve ülkenin bütün değerlerini yaşatmış hayırlı bir evlat olduğunu dile getirdi.
     Menderes'in Türkiye demokrasisi açısından adeta bir kutup yıldızı olduğunu vurgulayan Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:
     "28 Şubat'ta, 27 Nisan'da hep siyasal olarak da vicdani olarak da ahlaki olarak da doğru pozisyon almış, Ergenekon sürecini en doğru, en iyi anlayan insanlardan birisi olmuştur. 2010 referandumunda, 'Verilen her evet, Adnan Menderes'in ruhuna okunan bir Fatiha'dır' demiş ve yine kendisine yakışan bir anlayışı ortaya koymuştur. Zaman içinde pusulası şaşanlardan olmamış ve son nefesine kadar Menderes soyadını şerefiyle taşımıştır.
     Aydın Menderes, gerçek manada bir münevverdir, bir akil insandır. Bütün hikayenin canlı tanığı olmuş, çok ağır bedeller ödemiş bir kişiliktir. Belki de Türkiye'nin yeteri kadar istifade edemediği önemli bir şahsiyettir. Aydın Menderes yokluğunu hissettiğim, aradığım, özlediğim bir siyaset büyüğümdür."
     ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu da sağlığında görüşüp sohbet etme imkanı bulduğu Aydın Menderes'in ismini dersliklere vermekten gurur duyduklarını ifade etti.
     Açılışın ardından Soylu ve beraberindekiler, derslikleri dolaşarak bilgi aldı. Soylu'nun ziyaret edeceği derslikte uyuyakalan bir öğrenci güvenlik görevlileri tarafından uyandırıldı. Sonrasında dersliğe gelen Soylu, öğrencilerle bir süre sohbet etti.
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:15

İLGİLİ HABERLER