Gündem
  • 29.8.2008 00:08

BAŞBUĞ : BİR KESİMDE 'DİNİ AĞIRLIK VERİLİYOR' ENDİŞESİ VAR

ANKARA - Genelkurmay Başkanlığı görevini Orgeneral Yaşar Büyükanıt'tan devralan Orgeneral İlker Başbuğ, ''bugün toplumun bir kesimi yeni bir kültürel kimliğin, yaşam tarzının oluşumunda dini düşüncelere büyük bir ağırlık verildiğini düşünmekte ve gelişmelerden büyük bir endişe duymaktadır. Bu endişe ciddiye alınmalıdır'' dedi.
Orgeneral Başbuğ, Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'ndaki devir-teslim töreninde yaptığı konuşmada, herkese insan onuruna yakışır asgari bir hayat seviyesi sağlamasının sosyal devletin bir görevi olduğunu ifade ederek, sosyal devlet niteliğinin zayıflamasının toplumları cemaatleşmeye ittiğinin de bir gerçek olduğuna dikkati çekti.
Orgeneral İlker Başbuğ, ''Bu kapsamda giderek güçlenen bazı cemaatler, ekonomiyi yönlendirmeye, sosyopolitik yaşamı biçimlendirmeye, dine bağlı bir yaşam tarzı olarak sosyal kimliklerini ortaya koymaya çalışmaktadırlar. Ancak bu sosyal gerçek doğru analiz edildiği takdirde bu oluşuma karşı alınacak tedbirlerin başarı şansı olabilir'' dedi.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 06:43

İLGİLİ HABERLER