Gündem
  • 24.5.2013 19:36

Başkasının içtiğinden sana ne!

Eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, alkol satışına yasaklar getiren yasaya Twitter'dan tepki gösterdi.

Eski Kültür ve Turizm Bakanı ve AK Partili milletvekili Ertuğrul Günay, hükümetin alkol satışına büyük yasaklar getiren yasa düzenlemesinin TBMM'de kabul edilmesinin ardından attığı bir tweet dikkat çekti.

Günay, Twitter'daki adresinden ''Başkasının yediğine içtiğine karışmak kolay; marifet, insanın kendisini haramdan, haksızlıktan sakınması' Hayırlı cumalar!'' diye yazdı.

CUMA MESAJI DA YAYINLADI

Günay "amacım alkol reklamı ile ilgili sınırlamalara karşı çıkmak değil" dedi ama uyuşturucu ile mücadeleye gibi konuların daha öncelikli olması gerektiğini belirterek sınırlamaları eleştirdi.

Ertuğrul Günay diğer mesajlarında da şu ifadeleri kullandı: Cuma vesile;"..altın ve gümüşü(serveti) yığıp da, Allah yolunda harcamayanlara, elem verici azabı haber ver!" Tevbe 34"Yığdıkları servet, cehennem ateşinde kızdırılıp bedenleri dağlandığında 'biriktirdiğiniz malın artık azabını da tadın' denilecek" Tevbe,3

Eski Kültür Bakanı Ertuğrul Günay’dan alkol düzenlemesiyle ilgili olarak  “İşi şekle indirmemek lazım, asıl iş toplumu haksızlıktan ve haramdan korumaktır” dedi.

Günay o tweetler için ne dedi?

Günay, Gündeme bomba gibi düşen yazıları için şunları söyledi: “Uyuşturucu ile mücadeleyi de aylardır yazıyorum, bireysel silahsızlanmayla ilgili de Umut Vakfı’nın bir önerisi var.  Bunlar terörün finans kaynaklarının kurutulması bakımından çok önemli. Tabii alkolden, sigaradan gençleri korumak çok önemli. Ama uyuşturucudan toplumu korumak terörün finans kaynaklarını kurutmak açısından da çok çok önemli. Bir de tabii, işi şekle indirmemek lazım, asıl özü toplumu haksızlıktan ve haramdan korumaktır. Buna da dikkat etmek çok önemli”.

“ Cuma günleri herkes birbirine ‘Hayırlı Cumalar’ yazıyor ya ben de daha içerikli bir şeyler yazmaya çalışıyorum” diyen Günay,  gençleri sigaradan, alkolden korumak gibi haksız davranışlarda,  başkasının emeğine saygısızlık da, hak etmediğinizi almanın da çok sakıncalı olduğunu vurguladı.  Günay, “ Bunları toplumun bilinçaltına yerleştirmek lazım.  Alkolle yaptığınız mücadeleyi bu alanlarda da yaparsanız olur” dedi.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:02

İLGİLİ HABERLER