Spor
  • 26.5.2013 01:56

Bayıltan yarışma

MUĞLA’nın Bodrum İlçesi’nde, bu yıl 14’üncüsü düzenlenen Bodrum Dans Festivali kapsamındaki Türkiye Dans Federasyonu 6'ncı Etap Salsa Yarışması’nda büyük heyecan yaşandı. Birbirinden yetenekli dansçıların kıyasıya mücadelesi, izleyenleri hayran bıraktı.

Bodrum'da, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Dans Sporları Federasyonu, Bodrum Belediyesi ve Bodrum Dans Kulübü işbirliğiyle düzenlenen 14'üncü Bodrum Dans Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Festival kapsamında organize edilen Türkiye Dans Federasyonu 6'ncı Etap Salsa Yarışması’na 296 dansçı katıldı. Minikler, yıldızlar, gençler ve büyükler olmak üzere 4 kategorideki yarışmalarda, dansçılar kıyasıya mücadele etti. Dansçıları aralarında Türkiye Dans Sporları Federasyonu Başkanı Tolgahan Çinkitaş'ın da bulunduğu yaklaşık 600 kişi izledi. Kadın dansçılar performansları ile olduğu kadar kostümleri ile de göz doldurdu. Dansçılar, birbirinden farklı dans kostümleri ile şıklıkta da yarıştı.

BAZI DANSÇILAR BAYILDI

14'ncü Bodrum Dans Festivali kapsamında, Bodrum Belediyesi Binnaz Karakaya Spor Salonu'nda düzenlenen Türkiye Dans Federasyonu 6'ncı Etap Salsa Yarışması'nda bazı dansçılar baygınlık geçirdi. Yarışmanın yetişkinler A kategorisinde mücadele eden Ankara Kripto Dans Akademisi dansçılarından Gülden Melek (25) ve Mustafa Sarı (27) çifti elemeler sırasında üç ayrı performans sergiledi. Son performanslarını gerçekleştirdikten sonra sahneden ayrılarak sonuçları beklemeye dansçı çiftten Gülden Melek, kan şekerinin düşmesi nedeniyle bayıldı. Sağlık ekiplerinin gerekli müdahalesinin ardından Melek, tedavisi yapılarak ödül töreni sırasında tekrar salona geldi.

ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Yarışmada, Yetişkinler A Kategorisi'nde birinciliği Melek ve Sarı çifti, Boğaziçi Dans ve Spor Kulübü'nden Hande- Ersin Atalay ile paylaştı. Gençler B kategorisinde Rüya Dans Akademisi sporcuları Efe Semiz ve Berfin Şahin çifti, yetişkinler B kategorisi İzmir Tan Sağtürk Dans Akademisi Onur Tura ve Tuğçe Toker çifti, yetişkin C kategorisinde Ankara Kripto Dans Akademisi Serkan Ermiş ve Yağmur Pendik çifti birinci oldu. Yarışmada derece giren sporculara kupa ve madalyalarını Türkiye Dans Federasyonu Başkanı Tolgahan Çinkitaş, Bodrum Belediye Başkan Vekili Halit Özkaplan, Türkiye Dans Federasyonu Salsa Bölüm Başkanı Aytunç Bentürk, Türkiye Dans Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ali Çakır verdi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:01

İLGİLİ HABERLER