Gündem
  • 29.4.2006 15:43

BAYKAL: ''BAŞBAKAN O İMZAYI KOYDUĞU İÇİN KENDİSİNE KIZSIN''

ANKARA - CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Terörle Mücadele Yasa Tasarısı'yla ilgili gerçeği partisinin ortaya çıkardığını söyledi. Baykal, ''Başbakan bana küseceğine, o imzayı oraya koyduğu için kendisine kızsın, küssün. Kendisine bu hatayı yaptırana kızsın, küssün'' dedi.
     Sanatçı Filiz ve Fikret Otyam'ın fotoğraf ve resim sergisini gezen Baykal, Terörle Mücadele Yasa Tasarısı ile ilgili soruları yanıtladı.
     Türkiye'de ilk defa terör örgütü kurucu ve yöneticilerine pişmanlık yasasıyla kolaylık getirildiğini öne süren Baykal, bugüne kadar kolaylığın uygulanmayacağının açıkça ifade edildiğini, ancak uygulanacağının görüldüğünü söyledi.
     Örgüt kurucusuna da yöneticilerine de 4'te 3'e kadar bir indirim imkanı tanındığını savunan Baykal, ''Bu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin de devreye girmesiyle birlikte, ki çok rahat girecek, çünkü o etkileşim içerisinde götürüyoruz. Bu getirilen düzenleme derhal uygulamaya girebilir'' dedi.
     Baykal, ''Bu madde, terör örgütünün kurucuları ve yöneticilerine getirilen kolaylık kaldırılarak düzenlenecektir. Eğer böyle bir tehlike yok diyorlarsa çıkarırlar. Ama demiyorlar, denilemez'' dedi.
     ''Eleştirileri değerli görmüyor musunuz? Sizin hakkınızda çok şey söylüyor, geçmişi bellidir diyor'' şeklindeki bir soru üzerine de Baykal, şöyle konuştu:
     ''Bunlar boş laflar. Ama bize yaptığı saldırılar Başbakan'ın içine girdiği sıkıntıyı yansıtır. Başbakan sarsılmıştır, yanlış yaptığını görmüştür. Toplum da görmüştür. Bunun ezikliği içindedir. O eziklikle sağa sola bağırıp, çağırıyor. Önemli değil, toparlanır, geçer, yakında toparlanır.'' Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 06:33

İLGİLİ HABERLER