Gündem
  • 9.4.2007 10:53

BAYKAL : DTP SIKIYSA SEÇİME GİRSİN

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Olay TV’de İsmet Solak’ın sorularını yanıtladı. Baykal, DTP’nin Nevruz kutlamaları sonrasında umduğunu bulamadığına değindi.

“PKK uzantısı olan DTP, seçimlere girecek cesareti bulamayacak. Nevruz’da bunu doğrulattık. Artık Kürt kökenli vatandaşlar tahriklere kapılmıyor. Doğulu vatandaş şiddet ve kavga istemiyor. PKK uzantısı parti Nevruz kutlamalarının ardından dudak bükmeye başladı.

Bekledikleri şey olmadı. DTP artık seçimlere girmeye cesaret edemez, kolaysa girsin. Sıkıysa girsin, girsin de görelim. Nevruz’da bunu bir kez daha gördük ve doğrulattık.” “Cumhurbaşkanı olacak kişi Anayasa’yı içine sindirecek biri olmalı” diyen Baykal, cumhurbaşkanlığı makamına inanmayan bir kişinin Köşk’e aday olmasının Türkiye’yi yanlışlara götüreceğini belirtti.

Baykal şöyle dedi: “Tayyip Bey bu makama uygun değil. ABD’de ’ordunun işi yan gelip yatmak yeri değil’ diyen bir kişi cumhurbaşkanı olamaz. Tayyip Bey, Cumhurbaşkanı olamaz, olamaz, olmaz.”

Bana kulp takıyor
Başbakan Erdoğan’ın 1991seçimlerinde SHP-HEP seçim ittifakıyla ilgili sözlerini anımsatarak, şöyle devam etti: “30 bin kişinin ölümünden sorumlu bir şahısa ’sayın’diyebilen biri kalkıp kendisine yöneltilen eleştirilere bakmıyor bana kulp takmaya çalışıyor. Tayyip Bey tarihi bilmiyor. Hakkımda yalan yanlış iddialarda bulunuyor. Benim hakkımda yalan söylüyor. Bana saldırıyor. Bir hain karşısında kalkıp, ’sayın’diyebilecek birisini sıkıştırma hakkına sahip olduğumu düşünüyorum. Ben kendisine hakaret etmiyorum. Yanlışlarını hatırlatıyorum.”

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 20:20

İLGİLİ HABERLER