Medya
  • 14.7.2013 00:22

BBC yanlı haberde böyle yakalandı

BBC'nin çifte standartlı gösteri haberi

Taksim olaylarında sürekli polis şiddetini öne çıkaran BBC, kendi ülkesindeki gösterileri "polise saldırı" olarak verdi.


Taksim Gezi Parkı protestolarını"baskıcı devletin polislerinin masum eylemcileri ezip geçtiği olaylar" gibi gösteren BBC, çifte standarda imza atarak kendi ülkesindeki olayda tamamen göstericileri suçladı.

Kuzey İrlanda'da protestanların gösterisi sırasında çıkan olaylarda 32 polis yaralandı. BBC Türkçe ise, merkezi İngiltere'de bulunan BBC'den hareketle haberi"Protestanlar polise saldırdı: 32 yaralı" şeklinde verdi. Çünkü Kuzey İrlanda, Birleşik Krallık'a yani İngiltere'ye bağlı bir bölge idi.

ÇİFTE STANDARTLI HABER BAŞLIĞI


Aynı BBC, Türkiye'de başta Taksim olmak üzere çeşitli bölgelerde çıkan Gezi Parkı olaylarında ise bambaşka bir tutum takınmıştı. BBC, Taksim'de yaşanan gerilimleri, polise atılan molotofları ve yakılan araçları es geçerek polis şiddetini öne çıkaran haberlere imza atmıştı.

TEPKİ ÇEKEN TWEET

BBC Türkçe muhabiri Selin Girit ise tepki çeken bir tweet'e imza atıp "Duran adam değil, durduran adam olalım. Ekonomiyi durduralım. Tüketmeyin. Altı ay tüketmeyin. Dinleyecekler" demişti. İşte Girit'in o tweeti;
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 13:33

İLGİLİ HABERLER