Yaşam
  • 27.7.2005 00:04

BELEDİYE OTOBÜSÜNDE 6 MİLYAR LİRASINI ÇALDIRAN VATANDAŞ, OLAYI PROTESTO ETMEK İÇİN METRONUN KONAK İSTASYONU'NDA EL FRENİNİ ÇEKTİ

ŞEYDA BURCU İKİZ
İZMİR (İHA) - İzmir'de belediye otobüsünde memleketine gitmek için biriktirdiği 6 milyar lira parasını çaldıran bir kişi, bu durumu protesto etmek için metronun Konak İstasyonu'nda el frenini çekerek kargaşa yaşanmasına sebep oldu.

Yanında getirdiği kırık cam şişesini de çenesine dayayan şahıs, ikna edilerek gözaltına alındı.


Olay, bugün saat 09.30 sıralarında metronun Konak İstasyonu'nda meydana geldi. Metroya Bornova'dan binen Hamza Polat Tayfur (30), Konak İstasyonu'na gelindiğinde acil durumlarda kullanılan el frenini çekerek herkesin metrodan dışarı çıkmasını istedi.

Çantasında getirdiği kırık cam şişesini çenesine dayayan Tayfur'un tutumundan korkan vatandaşlar, metrodan dışarı kaçtı. Üçyol İstasyonu'na kadar tek başına seyahat eden vatandaş, burada polis tarafından gözaltına alındı. Tayfur,
doktor raporu için Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.
Dün sabah Gaziemir'den Konak'a gelmek için 152 numaralı belediye otobüsüne bindiğini anlatan Tayfur, "Otobüs şoförü kentkartımın tam değil de öğrenci bastığını söyleyerek benimle münakaşa etti. Ben de kentkartımı doldurduğum büfeye kendisini götürdüm ve burada tam dolum yaptığımı kendisine ispat ettim. Bu sırada otobüse tekrar döndüğümüzde koltuğun altına koyduğum ve içerisinde 6 milyar 375 milyon lira olan çantanın boş olduğunu gördüm. Otobüs şoförünün otobüsü durdurmasını istedim. Durmayınca da kontak anahtarını çektim, bu yüzden otobüste bulunan iki kişiden dayak yedim. Bugün de paramın çalınmasını protesto etmek için bindiğim metroyu, Konak İstasyonu'nda el frenini çekerek durdurdum ve herkesin metroyu boşaltmasını istedim. O sırada bir bayan yolcu, 'Bomba var' diye bağırdı. Bütün suç o bayanındır, ben öyle bir şey demedim. Ondan sonra zaten polisler beni yakaladı" dedi.


İnşaatlarda ve restoranlarda çalıştığı 16 ay boyunca 6 milyar 375 milyon lira para biriktirdiğini ve bu parayı memleketi olan Ağrı'ya gitmek için kullanacağını belirten Tayfur, "Benzin param olsaydı, otobüsü yakacaktım ama eğer param bulunmazsa onu da yapacağım" diye konuştu.
Gözaltına alınan şahıs, ifadesi alındıktan sonra adliyeye sevk edildi.

Güncellenme Tarihi : 17.3.2016 12:40

İLGİLİ HABERLER