Medya
  • 13.3.2014 14:50

Berkin Elvan öldü, paralel medyanın maskesi düştü

Berkin öldü maske düştü

‘Gezi olayları’ sırasında kafasına isabet eden gaz fişeği nedeniyle komaya giren ve önceki gün hayatını kaybeden 15 yaşındaki Berkin Elvan, tüm ülkeyi yasa boğdu. Kendisini, Berkin’in anne ve babasının yerine koyan her insanın böyle düşündüğünden eminim. Anne-baba olan her insan böyle vahim bir olay karşısında farklı bir duygu içinde olamaz.
Ancak, 15 yaşındaki bir çocuğun ölümü üzerinden siyaset yapılması da bir o kadar iğreti ediyor insanı.
Nasıl mı?
Berkin’in başına gelen o felaketin tarihi 16 Haziran 2013. Berkin’in ölümünün ardından dünkü gazeteleri inceliyorum. Cemaate yakın iki gazete olan Zaman ve Bugün gazetelerinin manşeti Berkin’in ölümü. Zaman haberi ‘Berkin Türkiye’yi ağlattı’ başlığıyla verirken, Bugün gazetesi ‘Gezi’de 8. Acı’ manşetiyle duyurmuş. Berkin’in ölümüne bu kadar hassasiyet gösteren bu iki gazete, olayın yaşandığı 16 Haziran 2013 tarihinden bir gün sonraki nüshalarında olaya birinci sayfalarından tek bir kelime dahi yer ayırmamış. İki gazetenin 17 Haziran 2013 tarihli nüshalarına aksam.com.tr adresinden yazımın içinden ulaşabilirsiniz.
Bu nasıl bir çifte standarttır? 15 yaşındaki bir çocuğun ölümü üzerinden siyaset yapmak hangi ahlaka sığar? Bırakın insanlar acılarını bari doyasıya yaşasınlar.
Allah rahmet eylesin Berkin.

MURAT KELKİTLİOĞLU-AKŞAM

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 06:56

İLGİLİ HABERLER