Gündem
  • 17.3.2007 14:21

BİLGİÇ: "ATATÜRK OVADA SİYASETE DESTEK VERİRDİ "

Bilgiç, yaptığı açıklamada Türkiye'nin, 20 yılı aşkın süredir devam eden teröre 300 milyar dolar harcarken, manevi değeri hiçbir şeyle ölçülemeyecek olan birçok vatan evladını şehit, yurttaşını ise kurban verdiğine dikkat çekti.

“Ocaklar sönmüş, aileler dağılmış, anneler göz yaşı dökmüştür” diyen Bilgiç, "birkaç çapulcu" denerek Türkiye'yi uçurumun eşiğine getiren terörün en azgın olduğu dönemde göğsünü bölücülüğe siper eden partinin DYP ve Mehmet Ağar olduğunu öne sürdü.

Bilgiç, isim vermeden “Ömründe Uludağ'dan başka dağa çıkmayanları, gazete arşivlerine bir göz atarak o dönemde Güneydoğu'nun dağlarında asker-polis el ele gerçekleştirilen bu destansı mücadeleyi hatırlamaya davet ediyoruz” eleştirisinde bulundu.

Bilgiç, “Milletin birliği, ülkenin bölünmez bütünlüğü konusunda seceresi herkesden sağlam olan sayın Ağar ve partimiz Türkiye'yi çevreleyen kıskacı hükümet ve muhalefetten önce fark etmiş, tabanda halkımızın teveccüh gösterdiği bir açılımı büyük bir cesaretle tartışmaya açmıştı” dedi.

“Ancak siyaseti kan ve husumet üzerinden beslenme sananlar, kamplaşma ve kutuplaşma üzerinden medet umanlar bundan hiç de hoşlanmamıştır” diyen Bilgiç, “Zira, altlarındaki taban eridiği için bu çevreler paniğe kapılmış ve mesnetsiz söylemlerden medet umar hale gelmişlerdir” dedi. Bilgiç, şöyle konuştu:

“Türkiye'yi saran terör ateşini söndürmek için dökecek bir kova suyu olmayanlar, yangına körükle gitmekten hiç bir sakınca görmemektedirler.

Bu çevrelere nacizane tavsiyemiz şudur. Canı yanan analar, babalar kadar sağduyulu olun. Halktan kopmayın. Öncelikle de DYP'nin Türkiye'nin bekası için tartışmaya açtığı terörle mücadele açılımını iyi okuyun, iyi anlayın.

Hiç şüpheniz olmasın ki cumhuriyetimizin kurucusu yüce önder Atatürk, bugün hayatta olsa DYP'nin bu açılımına tereddütsüz destek verirdi.”YENİŞAFAK

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 20:57

İLGİLİ HABERLER