Sağlık
  • 2.4.2019 01:49

Bilimadamları şokta!.. Bu kadın acıyı hissetmiyor

İnsanlar, bazen en basit günlük aktiviteleri bile yapmalarını engelleyen ağrılardan ve acılardan şikayetçidir. Ancak bir kadın hariç.

Bilim adamlarını bile şaşırtan Jo Cameron acı hissetmiyor. Sıcak fırına dokunduğunda bile cildinin yandığını fark etmiyor.



BBC’nin haberine göre Cameron, ender görülen ve insanların acı hissetmelerini engelleyen genetik mutasyona sahip iki insandan biri. Bu mutasyon ayrıca kişinin endişelenmemesine ve korkmamasına da neden oluyor.

Jo Cameron ile ilgili görsel sonucu

İskoçya’da yaşayan Cameron ömrünün büyük bir kısmında, 65 yaşına kadar çoğu insandan farklı olduğunu anlamadı. Doktorlar durumu, Cameron’ın geçirdiği ciddi bir ameliyattan sonra ağrı kesicilere ihtiyaç duymamasının ardından fark etti. Ardından Cameron’dan alınan örnekler, anestezist Dr. Devjit Srivastava tarafından London College ve Oxford Üniversitesi'ndeki genetik uzmanlarına gönderildi.

Ä°lgili resim

Araştırmanın sonuçları, Jo Cameron’ın diğer insanlarla aynı acıyı hissetmesini engelleyen nadir bir genetik mutasyona sahip olduğunu ortaya koydu. Cameron, BBC'ye yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Ä°lgili resim

"Doktorlara ameliyat sonrası ağrıyı hafifletmek için ilaca ihtiyaç duymadığımı söylediğimde bana inanmadılar. Ameliyattan sonra acı çekmediğimi farkedince tıbbi sicil kaydımı istediler. Hayatım boyunca hiç ağrı kesici kullanmadığımı gördüler.”

Doğum sırasında da acı hissetmediğini belirten Cameron “Garipti, hiç acı hissetmedim. Ama o anlar benim için çok eğlenceliydi” dedi.

 

Güncellenme Tarihi : 2.4.2019 02:02

İLGİLİ HABERLER