Gündem
  • 9.1.2014 11:57

Binali Yıldırım'dan flaş bacanak açıklaması

Eski bakan, AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, İzmir'deki Liman Operasyonu'nda aranan bacanağı Cemalettin Haberdar için, "Bacanağım değil, babam da olsa gereği yapılacak, adalet yerini bulacak.  Kimseyi peşinen mahkum etme hakkımız yoktur. Gidecek, sorular sorulacak, ifadeler alınacak, ondan sonra gereği yapılacak” dedi.

Seçim startını verdiği Selçuk'ta, partisinin ilçe teşkilatını ziyaret ettikten sonra İstasyon Meydanı'ndaki kahvehanelerde vatandaşlarla sohbet eden AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, gazetecilerin Liman Operasyonu'nda gözaltı listesi arasında bulunan ve adı rüşvet iddiasıyla anılan bacanağı Cemalettin Haberdar hakkındaki sorularını da yanıtladı. Yıldırım, "Bu bir adli vakadır. Süreç başlamıştır. Soruşturması devam eden bir iş hakkında bizim bilgi almamız söz konusu değildir. Yargı işini yapsın. Bacanağım olmazsa babam olsun! Yanlış yapan varsa hesabını verir" diyerek, hiç kimsenin bu durumu istismar etmeye kalkmasına gerek olmadığını söyledi.
Tarihi zenginlikleriyle var olan Selçuk'un Roma, Bizans ve Osmanlı medeniyetlerine ev sahipliği yapmış kültürlerin birleştiği, hoşgörünün ve birlikte yaşamanın sembolü haline gelmiş bir ilçe olduğuna vurgu yapan AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, "İpek Yolu’nu kullanan kervanların buluştuğu bir merkezden söz ediyoruz. İsa Bey Camii’yle, Meryem Ana'sıyla, Efes Harabeleri'yle adete bir açık hava müzesinden bahsediyoruz. İşte bu Selçuk bugün ne durumda? Acaba bu tarihi ve kültürel zenginliğiyle hak ettiği yerde mi? Bugün bu sorunun cevabını arar noktadayız. Biz kimin iş yaptığını kimin laf yaptığını çok iyi biliyoruz. Bazıları laf ustasıdır bazıları iş... AK Parti iş ustası bir partidir" dedi.
İzmir'deki yerel yönetimleri eleştiren Yıldırım, "3 Kasım'dan bu yana herkes buraya baksın, 780 bin kilometrekare Anadolu topraklarının her köşesine baksın. Buram buram hizmet göreceksiniz. 80 yılda 6 bin kilometrenin üzerine 17 bin kilometre bölünmüş yol koyduk. 11 yılda 80 yıllık hizmetin 2.5 katını kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bizim İzmir’e ne yaptığımızı sormak isteyenler bir gün Çiğli’den sabah mesaisine kalkıp Balçova’ya Altınyol’dan gitsinler. Kaç saat sonra, kaç saat gecikmeyle işlerine varacaklar? 3 saatte varamazlar. Ama bizim yaptığımız çevre yoluyla yarım saatte işe giderler. ‘İzmir’e ne yaptın?’ diyenlere ithaf olunur. Deniyor ki; 'Başkan adayı İzmir’e acıyormuş. İzmir acınacak değil gurur duyulacak bir şehir…' Kimse söylediğimi oraya buraya çekmesin. Ben İzmir’e acınacak şehir demedim. Ama İzmir’i 10 yıldır hizmetsizliğe layık gören yöneticilere acıyorum. Yerel yöneticilere acıyorum. İzmir’i bu halde bırakmaya hakları yok. İzmir’e onların hayal edemediği kadar hizmetimiz var" şeklinde konuştu.

"SELÇUK HİZMETE DOYACAK"
Selçuk'a kadar uzatılacak olan İZBAN Hattı'nın ihalesinin yapıldığını hatırlatan Yıldırım, 120 milyon TL’lik yatırım yapacaklarını, Havutçulu köyüne kadar uzatılması için görüşmelerin yapılacağını belirtti. Ayrıca THK Üniversitesi Havacılık Yüksekokulu'nun kurulması için büyük emek verdiğini de ifade eden Yıldırım, 2014 yılında ikinci pist ve fakülte yapılacağı müjdesini verdi. Küçük uçakların uçması için de çalışmalar yapıldığını belirten Yıldırım, "Genel havacılık amaçlı uçuşların da başlaması gerekiyor. Burada sadece eğitim amaçlı uçuşlar olmayacak" dedi.
Selçuk'ta uzun zamandır büyük eksikliği duyulan MOBESE sisteminin kurulacağı müjdesini veren Yıldırım, MOBESE'nin bu yıl içinde başlayıp tamamlanacağını söyledi.

ZİRAAT ODASINI ZİYARET ETTİ
AK Parti Selçuk Teşkilatı ziyareti sonrası İzmir ve Selçuk Ziraat Odası Başkanlığını ziyaret eden Yıldırım, Oda Başkanı İbrahim Erdallı'nın SİT alanlarıyla ilgili sıkıntılarını dinledi. Bu sıkıntıların mutlaka bir çözümü olacağını ifade eden Yıldırım, konuyla ilgili olarak hemen Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'yi telefonla aradı ve bilgi verdi.
Yapılan bu ziyaretin ardından Selçuk İstasyon Meydanı'nda vatandaşlarla bir araya gelerek sohbet eden Yıldırım, burada gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Yıldırım; Liman Operasyonu'nda bacanağı Cemalettin Haberdar'ın hala gözaltına alınamamış olması sorusuna, "Bu bir adli vakadır. Süreç başlamıştır. Soruşturması devam eden bir iş hakkında bizim bilgi almamız söz konusu değildir. Yargı işini yapsın. Bacanağım olmazsa, babam olsun! Yanlış yapan varsa hesabını verir. Benim bildiğim kadarıyla kendisi şehir dışındaydı. Herhalde dönmüştür, gereken yapılır. Kendiyle bir görüşmem olmadı. Bacanağımdır ama işiyle gücüyle benim işim olmaz. Biz kendi işimize bakıyoruz" diyerek, hiç kimsenin bu durumu istismar etmeye kalkmasına gerek olmadığını söyledi.
Efes Antik Kenti kanal projesini de yerinde inceleyen Yıldırım, Efes Müzesi Müdürü Cengiz Topal'dan bilgi aldı.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:38

İLGİLİ HABERLER