Sağlık
  • 8.2.2013 11:56

Bir gün sigara içmeyince bakın neler oluyor?

ANKARA  - Akciğer Sağlığı ve Yoğun Bakım Derneği Başkanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, ülkede bir gün sigara içilmemesi halinde 25 milyon liranın halkın cebinde kalacağını belirterek, ''Bir gün sigara içmeyelim damarlarımız genişlesin, kalbimiz, beynimiz, böbreklerimiz bayram etsin, akciğerlerimiz dumansız bir nefes alsın'' dedi.
      Prof. Dr. Özlü, 9 Şubat Dünya Sigara Bırakma Günü dolayısıyla ''Bir gün sigara içmeme'' çağrısında bulundu.
      Ülkede bir gün sigara içilmemesi halinde 25 milyon liranın halkın cebinde kalacağını, paranın duman olup havaya karışmayacağını dile getiren Özlü, şunları kaydetti:
      ''Bir gün sigara içmeyelim damarlarımız genişlesin, kalbimiz, beynimiz, böbreklerimiz bayram etsin, akciğerlerimiz dumansız bir nefes alsın. Evlerimiz, iş yerlerimiz, sokaklarımız bir gün sigara dumanı kokmasın. Bir gün temiz hava soluyalım. Eşiniz, çocuklarınız, arkadaşlarınız rahatsız olmasın, size rahatça sarılsın, kucaklasın, öpsün. Sokaklarımız, yaşadığımız mekanlar bugün temiz kalsın, izmarit, sigara paketi atıkları olmasın. Bir gün itfaiyemiz rahat etsin, yangınlarımızı yarı yarıya azaltalım.''
      Bunun başarılması durumunda ikinci gün de sigarasız kalınabileceği inancının gelişeceğini vurgulayan Özlü, ''Böylece bir gün yerine bir hafta, bir ay, bir yıl sigarasız kalabilmenin de mümkün olabileceğini göreceğiz'' dedi.
      Prof. Dr. Özlü, sigara içenlere kendilerini, sevdiklerini ve gelecek kuşakları ölümcül sigara hastalığından kurtarmak ve korumak için bu adımı atmaları çağrısında bulundu.

 

Güncellenme Tarihi : 21.3.2016 11:46

İLGİLİ HABERLER