Asayiş
  • 15.2.2016 20:51

Boğazı kesilen askere pusu kurulmuş

Sınır karakolunda görevli askerin öldürülüş şekli, pusu ihtimalini güçlendiriyor. CHP Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı'nın aktardığı bilgilere göre Valiliğin talimatı nedeniyle sınırın Suriyelilere açılmış olması, insan kaçakçılarına değil, IŞİD ya da El Nusra'ya işaret ediyor.

Hatay'ın Yayladağı ilçesinde bulunan Güveççi Hudut Karakolu'nda görev yapan sözleşmeli onbaşı Mustafa Uyğun, dün akşam saatlerinde, sınırı yasadışı yollardan geçmek isteyen kişiler tarafından boğazı kesilerek öldürüldü.

Hatay Valisi Ercan Topaca, yaptığı basın açıklamasında 22 yaşındaki Uyğun'un dün akşam 19.15 sularında, karakola yakın çalılık alanda öldürüldüğünü söyledi. Topaca "Olayın aslının insan ticareti yapanlar tarafından işlenen bir cinayet olduğunu düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin tedavi ettiği Ahrar'uş Şam militanı: İyileşince İdlib'e gideceğim

Uyğun'un, Suriye'deki bazı cihatçı grupların yöntemiyle boğazının kesilerek öldürülmesi, görev yaptığı karakolun bir süredir cihatçı gruplara yakın olduğu bilinen gazeteciler ve isimler tarafından "Suriyelilere yönelik mezhepçi şiddet uygulanıyor, tecavüz ve işkence var" iddialarıyla hedef gösterilmesi ise faillere ilişkin soru işaretlerini artırdı.

‘ORMANLIK ALANDA YAKALANIP KATLEDİLMİŞ'

CHP Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı da, Hatay Valiliğinin talimatı doğrultusunda zaten mağdur durumdaki Suriyelilere sınır geçişlerinin açık olduğunu belirterek, Uyğun'u öldürenlerin yasadışı yollardan girmeye çalıştıklarına dikkat çekti. Bu durumda ancak ‘sıkıntılı' kişilerin yasadışı geçiş yapmaya çalışacaklarını ifade eden Yarayıcı "Asker kontrol sırasında birinin peşine düşüyor, ancak ne yazık ki o kişi de çok büyük neredeyse ormanlık gibi çalılıklar arasında pusu kuruyorlar askere. Önce boğazını kesiyorlar, daha sonra büyük ihtimalle askerin silahıyla çene altından ateş ediliyor. Ne yazık ki katlediliyor. Belki ani gelişen olay sonucu böyle bir şey oluyor ama asker bu şekilde yakalanıyor ve katlediliyor. Benim görüşüm, bugüne kadar yaşananlara bakıldığında boğaz kesmeyi eli kanlı katiller yapar. IŞİD üyesi ya da El Nusra Cephesi'nden birileri, oralarda da olabileceğini düşündüğüm, bu bağlamdaki insanlardır" dedi.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 16:12

İLGİLİ HABERLER