Yaşam
  • 3.10.2006 05:32

BORNOZ DÜŞTÜ!..

Kendisi hakkında "biseksüel" iddiasında bulunan Şebnem Schaefer'ı mahkemeye veren Özcan Deniz, avukatı aracılığıyla mahkemeye sunduğu dilekçede, bornoz hikayesinin "Bahane" isimli şarkısının içinde yer aldığını belirtti ve "Şebnem, kendisi için eser yaratılan nadir insanlar arasına katıldığını hatırdan çıkarmamalı" ibaresini kullandı.

 

Özcan Deniz, kendisinin "biseksüel" olduğunu iddia eden Şebnem Schaefer hakkında Şişli Asliye Hukuk Mahkemesi'ne tazminat davası açtı. Ünlü sanatçının avukatı Oğuz Müftüoğlu mahkemeye sunduğu dilekçede, bornoz esprisinin Deniz'in "Bahane" isimli şarkısının içinde yer aldığını belirterek, şu açıklamaya yer verdi:

Sevgi ve hasret var

"Özcan Deniz'in bornoz esprisi, Şebnem Schaefer'ın, 'Bu erkekler beni beyaz gelinlik giyecek kadar saf ve temiz bıraktı' açıklaması ve 'Bekaret Raporu' ibrazından sonradır. Deniz, 30.11.2005 tarihinde Beşiktaş Kültür Merkezi'nde gerçekleştirdiği konser sırasında gerçekten de yalnız bir kez bornozdan söz etmiştir. Ancak bu söz ediş, Şebnem'in iddia ettiği tarzda ve bazı yorumlarda yer aldığı şekilde olmamıştır. Bornoz açıklaması bir sahne gösterisinin parçasıdır. 'Bahane' şarkısına sıra geldiğinde de akış gereği, bu konular da günccel olduğu için böyle bir espri yapmıştır. Ancak hemen sonrasında da esprinin Şebnem'i üzeceğini düşünerek, özür yazısı da yayınlamıştır. Eserde hakaret ya da aşağılama yoktur. Anılan nedenlerle davalı, müvekkilim hakkında değerlendirmeler yaparken aslında onun kendisini, kendisi için eser yaratılan nadir şanslı insanlar arasına kattığı gerçeğini hatırdan çıkartmamalı, en azından vefa borcu duymalıydı..."

 

Şarkının sözleri

Kedin hasta ben bakamam ki bende kaldı bende kaldı

Leylakların da açamaz oldu bende kaldı bende kaldı

Banyodaki bebekli bornozun bende kaldı bende kaldı

Gel de al başıma bela oldu bende kaldı bende kaldı

Para değil onur savaşı

Özcan Deniz, Şebnem Schaefer'ı mankemeye vermesini bir onur savaşı olarak nitelendirdi. Avukat Oğuz Müftüoğlu, dava dilekçesinde şu satırlara yer verdi: "Herhangi bir tazminata hükmolunması ve davalılardan bir tahsilat yapılabilmesi halinde bu bedelin tümünün Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin 'Kardelenler' adı altında başlattığı 'Kızlarımızı Okutalım' projesine bağışlanacaktır. Çünkü bu bir para davası olmaktan çok bir onur davasıdır..."

Gerçek adı Jennifer Simone Macide

Şebnem Schaefer'ın adı dava dilekçesinde Jennifer Simone Macide olarak yer alması şaşkınlık yarattı... Konuyla ilgili görüştüğümüz Schaefer, "Evet benim çok uzun bir ismim var... Jennifer Macide Simone Şebnem Schaefer. Annem ile babam bana böyle uzun bir isim takmşlar. Ben çok mutluyum" dedi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 02:48

İLGİLİ HABERLER