Yaşam
  • 24.7.2005 02:28

BRONZLAŞMAK İÇİN ÖNEMLİ TAVSİYELER...

Güneşlenmek, bronzlaşmak, güzelleşmek herkesin en büyük isteği... Ancak bunu yaparken eğer bazı noktaları atlarsanız sonuç son derece üzücü olabilir. Acıbadem Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Dr. Asiye Nesrin Aksoylar, Dr. Gökhan Okan, Dr. Deniz Duman, Dr. Sadiye Kuş güneş ve bronzlaşma ile ilgili önemli sorulara cevap veriyor.

ÖNCE TEMİZLİK

Güneşe çıkmadan önce ve diğer zamanlarda da düzgün bir cilt temizliği gereklidir. Güneşli havalarda en çok dikkat edilmesi gereken, deri üzerine parfüm, deodorant gibi ürünlerin sürülmemesi, bu tarz ürünlerin daha çok kıyafetler üzerine sıkılmasıdır. Eğer aksi yapılırsa deride bazı lekelenmelere, bazı kızarıklık kaşıntı gibi belirtileri olan egzama grubu hastalıklara neden olabilir.

KORUYUCUYULAR

Koruyucu güneşe çıkmadan 30 dakika önce sürülmeli. Öncelikle yeterli bir koruma sağlayabilmesi için güneş koruyucusunun bir santimetrekare başına 2 mg sürülmesi gerekiyor. Yani yüz, boyun ve tek kol için her bir alana yarım tatlı kaşığı; gövde, ön yüz, tek bacak birer tatlı kaşığı.

Güneşte ne kadar kalmalı?

Açık ve buğday tenli kişiler özellikle ilk gün sadece 15 dakika güneşlenmesi, zaman içinde bu sürenin 1.5 saate uzatılması öneriliyor. Esmer tenlilerin ise güneş altında 15 dakika kalmaları yeterli. Esmer tenlilerde cilt kanseri gibi hastalıkların gelişme riski, açık ve buğday tenlilere oranla daha az. Ancak bu esmer tenlilerin güneşte daha fazla kalabileceği anlamına gelmiyor. Herkesin koruyucu kullanması şart.

:Güneş

Güncellenme Tarihi : 17.3.2016 12:39

İLGİLİ HABERLER