Yaşam
  • 24.7.2005 06:25

İŞTE 'GÜZEL İNSAN TAŞIMA TAŞITI'...

İlginç tasarımı ile dikkat çeken GİTT, 1980'li yılların ünlü dizisi Kara Şimşek'i hatırlatıyor. Yerli Kara Şimşek'in ekrana çıkması için 15 kişilik bir ekip 24 gün hummalı bir çalışma gerçekleştirdi. Motoru dışında her şeyi değişen 1975 model Murat 124, tek kapılı hale getirildi. Camlar, döşeme ve jantları özel üretildi. Aynı teknik ekip şu anda GİTT-2'yi hazırlıyor. Reklamın senaryosuna göre daha hızlı olması gereken araçta kullanılmak üzere Tofaş'tan güçlü motor sipariş edilecek. Opet yetkilileri, Yılmaz'lı reklamların yayına girmesiyle ürün satışlarında artış yaşandığını söylüyor.

Akaryakıt şirketleri arasındaki rekabet reklamlara da yansıdı. Petrol Ofisi'nin ‘yurtsever benzin' sloganı ile yayınlanan reklamına karşılık Opet, üstün teknolojik özelliklere ve konuşma yeteneğine sahip arabayla dikkat çekiyor. Seyirciyi tebessüm ettiren yerli Kara Şimşek, Murat 124'ten devşirme. 3 bin Yeni Türk Lirası'na alınan otomobil, Engin Korkmaz ve arkadaşları tarafından Güzel İnsan Taşıma Taşıtı'na dönüştürülmüş. ‘Hacı Murat' diye bilinen 30 yaşındaki arabanın tasarımı ise Cem Yılmaz tarafından yapıldı. Bilgisayarda çizilen resme bakarak her parçası elle yapılan otomobil için özel malzemeler üretildi. Döşemesinden farlarına, kaportadan jantlara kadar motor hariç hemen her parçası değişen araca yüklü bir harcama yapıldığı öğrenilirken, firma tutar hakkında açıklama yapmadı. Reklam filmlerinin devamında hızlı roller üstlenecek Türk Kara Şimşek'i için birtakım önlemler alındı. Şirket, aynı teknik ekibe GİTT'in ikincisinin üretimi için talimat verdi. Reklamların ilerleyen bölümlerinde daha hızlı olması gereken otomobil için 15 kişilik ekip çalışmaya koyuldu. “Bazı çekimlerde motorun gücüne ihtiyaç var. Yeni yapılan araca yüksek performanslı motor takabiliriz.” diyen Engin Korkmaz, Tofaş fabrikasından hacmi büyük motor alacaklarını belirtiyor. İmkan verildiğinde yeri firmaların farklı modeller üretebileceğini belirten Korkmaz, aracın ilk versiyonunu televizyonlarda görünce heyecanlandığını ifade ediyor. Opet Pazarlama Müdürü Yalçın Lokmanhekim, reklamın geri dönüşümünden memnun. “Tamamen el işçiliğiyle yapılan yerli Kara Şimşek vatandaş tarafından hayret ve heyecanla karşılandı.” diyen Lokmanhekim, istasyonlardan akaryakıt alanların reklam filminin devamını merak ettiğini kaydediyor. Lokmanhekim, “Biz Cem Yılmaz'ın herkese hitap eden yönünü kullandık. Ve reklamlar ürün satışlarımızı artırdı.” diye konuşuyor.

Michael’ın KİTT'i isim değiştirdi

Cem Yılmaz'ın senaryosunu yazıp rol aldığı Opet reklamları, 1980'li yılların sevilen dizi filmi 'Kara Şimşek'ten esinlenerek hazırlandı. Ünlü komedyen David Hasselhoff'un canlandırdığı Michael Night'ın Trans Am marka konuşan otomobili KİTT adını taşıyordu. Dizinin TRT'de yayınlandığı cumartesi günleri sokağın gündeminde ilk sırayı Kara Şimşek alıyordu. Tişörtlerden posterlere kadar pek çok alanda dizinin figürleri kullanılırken, Tofaş marka arabalara da Kara Şimşek'in yanıp sönen kırmızı ışığı takılıyordu. Yılmaz'ın 1975 model akıllı Murat 124'üne ise 'GİTT' adı verildi. Medina Turgul DDB ajansının çektiği yeni filmde Yılmaz'ın yanı sıra Cansu Dere, Zafer Önen ve Rıza Pekkutsal rol alıyor. Cem Yılmaz'ın otomobil tamircisi 'Mike'ı canlandırdığı filmin yönetmenliğini de Bahadır Karataş yapıyor.


:Hasan Bozkurt - Zaman

Güncellenme Tarihi : 17.3.2016 12:39

İLGİLİ HABERLER