Gündem
  • 18.10.2005 02:15

BU CAMİ'DE EZAN KOROYLA OKUNUYOR!..

Suriye'nin başkenti Şam'daki Emevi Camii'nin ezan okuyan korosu, imaj değiştirdi. Osmanlı elbiseleri giyerek, fes takan 15 kişilik koro Ramazan ayı boyunca ezanı, caminin futbol sahası büyüklüğündeki avlusunda okuyacak. 11 ayın sultanı Ramazan-ı Şerif'in gelmesi ile birlikte ilk olarak şekil değişteren koro, daha sonra da ezanı avluda okumaya başladı.


Her vakit ezanın farklı bir makamda okunduğu Emevi Camii, ezanın koroyla okunduğu tek cami olarak biliniyor. Görevli müezzinin ezanın ilk cümlesini okumasının ardından 15 kişilik koro müezzini tekrar ediyor.


Koro şefi Abdulvahap Abdulharb, caminin Emeviler döneminde yapıldığını belirterek, "Burada ezan koro ile okunuyor. İslâm ülkelerinin hiçbirinde bu şekilde makamla ezanın okunduğu cami yoktur. Camide ezan ayrıca her gün farklı bir makamla okunuyor. Cumartesi günü Seba, Pazar Beyat, Pazartesi Neva, Salı Sida, Çarşamba İhrak, Perşembe Hicaz ve Cuma günü Rast makamında okunur. Her gün öğle vaktinde ise Hicaz makamında okunur. Ramazan ayı boyunca da ezanı koroyla cami avlusunda okuyacağız" dedi. VAKİT

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:52

İLGİLİ HABERLER