Gündem
  • 18.10.2005 00:14

ŞOK GELİŞME!.. BAŞBAKAN'IN DANIŞMANI TUTUKLANDI

Yıllık izinde olan Başbakanlık basın danışmanı Mehmet Kartal, Brüksel’de işadamı Eray Serimözü’nü kaçırdığı iddiasıyla Belçika polisi tarafından tutuklandı.

Habertürk'ten Gülin Yıldırımkaya'nın haberine Eray Serimözü’nün kaçırılma olayının failleri arasında bulunan ve ismi Belçika polisi tarafından açıklanan Kartal’ın Başbakanlık danışmanı olduğu ve şu an yıllık izinde olduğu ortaya çıktı.

İşadamı Eray Serimözü 22 Eylül gecesi Brüksel’deki evinin önünden kaçırılmıştı ve Libin’de bir evde 8 gün yatağa zincirli olarak tutulmuştu. 30 Eylül’de serbest bırakılan Türk işadamının kaçırılmasıyla ilgili olarak tutuklanan 4 kişiden biri olan Mehmet Kartal, Başbakanlık basın ve halkla ilişkiler kadrosunda resmi görev yürütüyor ve şu an izinde görünüyor.

Mehmet Kartal, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın birçok yurtiçi ve yurtdışı seyahatine de katılmıştı. 2003 yılında Başbakanlık kadrosuna alınan Kartal son dönemde basın müşavirliğindeki yeni yapılanma gerekçesiyle kızağa çekilmişti. Kartal’ın yaklaşık bir ay önce yıllık iznini aldığı ve bir süredir de Belçika’da bulunduğu öğrenildi. HABERTÜRK

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:52

İLGİLİ HABERLER