Gündem
  • 12.10.2006 06:56

BU FOTOĞRAFLAR İSMAİLAĞA CEMAATİ'NDE BÖLÜNMEYE YOL AÇAR MI?

EMRE AKÖZ'ÜN SABAH'TAKİ YAZISI:

Müritleri bilmiyor mu?

İsmailağa cemaatinin önde gelen isimlerinden Cübbeli Ahmet Hoca lakaplı Ahmet Mahmut Ünlü'nün fotoğraflarına bakmaya doyamıyor insan. Adeta televole! Fotoğraflarda hocayı denizde yüzerken, jetskiye binerken, Avrupa'da tatil yaparken görüyoruz.

Uzun zaman hocanın müridi olup da arası bozulduğu için fotoğrafları medyaya verdiğini söyleyen işadamı Mehmet Sağlamer, ilginç ayrıntılardan söz ediyor:

İmam nikahlı eşine 16 bin dolara saat alması... Lüks otellerde kalması... İki milyon dolar değer biçilen, muslukları sensörlü, havuzlu bir villada yaşaması...

Buna karşılık, hocanın sade bir hayatı tavsiye etmesi... Kendi kızı kolejde başı açık okurken, takipçilerine, 'Kızınızı küçük yaşta tesettüre sokun' demesi, ciddi çelişkiler olarak gözüküyor.

Velhasıl karşımızda, hem İslami kesimden (mesela Mehmet Şevket Eygi ), hem de laikçi kesimden (mesela Emin Çölaşan ) yazarların, ' din baronu' diye yerden yere vurduğu bir insan var.

Peki ama bütün bunları müritleri bilmiyor mu? "Onlara yalan söyleniyor; kandırılıyorlar" derseniz, asla kabul etmem.

Tarikat ve cemaatler, dedikodusu bol topluluklardır. Biri gık dese, anında yayılır. Demek ki hocanın bize 'çelişkili' gelen hallerini, onlar gayet normal ve tutarlı addediyor. "Hocamızın hakkıdır, helal olsun" diyorlar.

Benim tahminim, bu fotoğrafların hocanın cemaatinde ciddi bir bölünmeye yol açmayacağı yönünde. Böyle bir kopuşun meydana gelmesi için, fotoğraf servisinin ardında, gözlerini onun yerine dikmiş, ' içeriden' birilerinin olması gerekiyor.

Not: Fotoğraflar akla 28 Şubat'ı getiriyor tabii ama o ayrı bir konu.

//

FOTOĞRAFLARI HÜRRİYET GAZETESİ YAYIMLAMIŞTI...

 

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 02:31

İLGİLİ HABERLER