Yaşam
  • 2.7.2009 14:42

BURASI HİNDİSTAN DEĞİL

Trafik kazalarına davetiye çıkaran başı boş hayvanlar sürücülerin korkulu rüyası haline geldi. Sarıkamış-Kars karayolunda sıfır noktada sürücülerin karşısına çıkan hayvanlar, araç sürücülerine akla karayı seçtirdi. Yaklaşık 100-120 kilometre hızla seyreden araçların arasından geçen inekler, turizm beldesi Sarıkamış'ta tehlikeli olduğu kadar ilginç görüntülerinde yaşanmasına neden oluyor.

İneklerin trafiği alt-üst ettiğini gören Cemil Kılıçarslan adlı vatandaş duruma el attı. İnekleri yol ortasından kenara almaya çalışan Kılıçarslan bir yandan da sinirlendi. İneklerin arazisine girmesine sinirlendiğini söyleyen Kılıçarslan, "Günlerdir bu inekler gelip benim tarlamda otluyorlar. Bu hayvanların sahiblerine ceza verilsin" dedi.

Abdullah Yıldırım isimli vatandaş da, "Bizler bu ilçede yaşıyoruz. Her ne kadar yaşasak da bizler bu hayvanlardan bir türlü vazgeçmeyiz. Bizlerin geliri de hayvandandır. Başka bir gelirimiz yok. Ayrıca, ben asla hayvanlarımı başıboş bırakmıyorum. Başıboş bırakanlar hiç iyi etmiyorlar. Evet her ne kadar geçimimiz hayvancılık ise de bizler hayvanlarımıza bakmalıyız, sahip çıkmalıyız" dedi.

YAŞAR YILMAZ-KARS

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:32

İLGİLİ HABERLER