Asayiş
  • 29.4.2013 18:24

Burun kırmaktan bu zamana kadar kim tutuklanmış?

Bir taraftara ait  cep telefonuyla çekilen görüntülerde, gözaltına alınan daha sonra tutuklanan Rauf Büyük  elindeki copu sallarken görülüyor.

TUTUKLANDI

Beşiktaş ile Orduspor arasında oynanan maçta tribünde yaşanan olaylarla ilgili gözaltına alınan 5 kişiden biri tutuklandı. Gözaltına alınan 4 şüpheli ise adli kontrol tedbiri ile serbest bırakıldı.
Beşiktaş’ın İnönü Stadı’nda Orduspor ile oynadığı lig maçında numaralı tribünde olaylar yaşanmıştı. Kameralara yansıyan görüntülerde bazı şüpheliler coplarla taraftarlara saldırmış ve bazı taraftarlar yaralanmıştı. Olayın hemen ardından gözaltına alınan şüpheliler, basit yaralama olması nedeniyle serbest bırakılmıştı. Beşiktaş Emniyet Müdürlüğü, olaylar sırasında bir taraftarın burnunun kırıldığının ortaya çıkması üzerine soruşturmayı derinleştirmiş ve olay anına ilişkin yeni görüntülere ulaşmıştı. Bunun üzerine 5 şüpheli yeniden gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler, Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgularının ardından öğlen saatlerinde Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildi. Savcılıktaki işlemleri tamamlanan şüphelilerden 2’si serbest bırakıldı. Şüphelilerden Halit A. ve Erol E. adli kontrol uygulanarak serbest bırakılırken, Rauf B. ise tutuklanması talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Mahkemedeki sorgusunun ardından Rauf B., sporda şiddet yasası ve silahla kasten kemik kıracak şekilde yaralama suçundan tutuklandı. Rauf B., mahkemedeki ifadesinde arbede içindeki arkadaşlarını ayırmaya gittiğinde yerde copu bulduğunu ileri sürdü. Rauf B.,bu sırada müştekinin kendisine küfür ettiği için sinirlendiğini, kendini kaybetmesi üzerine copu rastgele salladığını, müştekinin yaralandığını da sonradan öğrendiğini iddia etti.

“BURUN KIRMAKTAN BUGÜNE KADAR KİM TUTUKLANDI”
Şüpheli Rauf B.’nin avukatı Burak Bekiroğlu karara tepki gösterdi. Müvekkilinin serbest bırakıldıktan sonra gazetelerde çıkan haberlerden dolayı tutuklandığını iddia eden Avukat Bekiroğlu, “Türk hukuk tarihinde ilk kez serbest bırakılan bir kişi gazete haberlerine dayanılarak tutuklanmıştır. Savcılık tarafından diğer şüphelilerin ifadesi alınmamış, ifade alınmadan tutuklamaya sevk edilmişlerdir. Tutuklamaya sevk edilmesinin dışında salona alındığında öncelikle müvekkilim tek başına alınmış diğer şüpheliler de adli kontrol talebiyle sevk edilmiş olmasına rağmen onlar dinlenmeden ayrı bir tutanak ile tutuklanmıştır. Biz içeri girdiğimizde ekranda tutuklanma kararı hazırdı” diye konuştu.
Silahla yaralamadan tutuklandığını belirten Bekiroğlu, “Bahsedilen şey coptur. Ateşli Silahlar Kanunu’nda silah mıdır değil midir herkesin takdirine bırakıyorum. İkincisi burun kırılması. Burun kırığından dolayı bugüne kadar kim tutuklanmıştır. Ateşli silahla yaralama yapıyorsunuz, insanlar terör suçundan tutuklanıyor, değişen yasalarla adli kontrolle serbest bırakılmaya başlanıyorlar. Birkaç gün önce terörden tutuklamaya sevk olan kişiler adli kontrolle serbest kalıyorlar. Silahlı suç örgütü üyeleri de adli kontrolle serbest kalıyorlar. Kan gövdeyi götürüyor kimse tutuklanmıyor. Gazete haberlerinden insanlar tutuklanıyor” ifadelerini kullandı.
Copun müvekkiline ait olmadığını savunan Bekiroğlu, “Bir başka şüphelinin. O içeri sokmuş. Kavga sırasında cop yere düşüyor. Müvekkilim şeref tribününden ayırmak için olaya müdahil olmaya kalktığında müşteki 20-25 sıra aşağı kadar koşarak müvekkilime sinkaflı bir şekilde bağırarak tahrik ediyor. O da vuruyor copla. Ama netice itibariyle hedef gözetmeksizin vuruyor” dedi.
Dosyada müştekinin burnunun müvekkili tarafından kırıldığına dair delil bulunmadığını belirten Bekiroğlu, “Diğer şüpheliler ‘biz de vurduk’ diyor. Herkes vurdu diyor, kimin kırdığı belli değil” diye konuştu.
Öte yandan tutuklanan Rauf B. adliyeden çıkarılırken yakınları basın mensuplarına tepki gösterdi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:47

İLGİLİ HABERLER