Spor
  • 15.8.2009 04:04

CANIYLA OYNUYOR!..

ALMANYA Birinci Ligi takımlarından Köln’de yardımcı antrenörlük yapan Ümit Özat, 1 yıl sonra yine korkuttu. Geçtiğimiz yıl 29 Ağustos’ta Karlsruhe ile oynanan maçta kalp rahatsızlığı geçirdiği için futbolu bırakmak zorunda kalan Fenerbahçe’nin eski futbolcusu, önceki akşam antrenmanda yine bayıldı.

Ağır tempolu idmanın son bölümünde yapılan çift kale maçta, eksik oyuncu olduğu için takımların birinde forma giyen 32 yaşındaki Özat, tempoya dayanamadı. Bir anda yere yığılıp yaklaşık 10 saniye baygın biçimde yatan Özat, acilen hastaneye kaldırıldı. Hastanede kalp uzmanı Prof. Dr. Eberhard Grube tarafından gözetim altına alınan Özat’ın sağlık durumunun düzeldiği bildirildi. Özat’ın daha önceki rahatsızlığını da tedavi eden Prof. Dr. Grube, futbolcunun hastanede kalmasına gerek bulunmadığını ancak kontrollerin sürdürüleceğini söyledi.

Grube’nin ayrıca Özat’a, “Biz sana futbol oynayabilirsin demedik; antrenörlük yapabilirsin dedik. Günde en fazla 30 dakika koşabilirsin. Futbol oynadığın taktirde vücudun kaldırmaz” uyarısında bulunduğu öğrenildi.

Korkulacak bir şey yok

Bu hayati ikaza rağmen antrenmanlardaki çift kale maçlarda oynayan Özat, dün öğleden sonra taburcu olduğu hastaneden çıkar çıkmaz FC Köln’ün antrenmanına katılmak istedi. Özat, konu ile ilgili soru üzerine, “Korkulacak bir şey yok. Şu anda sağlığım iyi. Antrenmanda sanırım kendimi biraz fazla zorladım. Cumartesi günü Wolfsburg’a karşı oynanacak karşılaşmada stadyumda olmak istiyorum” açıklamasını yaptı.

Ümit Özat’ın antrenörlüğe devam etme isteğine karşın kulüp çevrelerinde artık antrenörlüğü de bırakması görüşü ağırlık kazandı. Bu konuda en kararlı tutumu sergileyen FC Köln Teknik Direktörü Zvonimir Soldo, “Ümit’in bizimle koştuğu ya da antrenman maçlarına katıldığı zamanlar artık mazide kaldı. İyi ki daha kötü bir olay yaşanmadı. Hepimiz şoktayız. Ümit artık bizimle antrenmanlara katılmayacak. Bu kesin. Bu riske bir daha giremeyiz” dedi.

(hürriyet)

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:45

İLGİLİ HABERLER