Asayiş
  • 17.4.2005 01:18

CANLI YAYINA ÇIKAN AKRABALARINI ÖLDÜREN ADAM KENDİNİ SAVUNDU : POLİSİ DE BİLEREK ÖLDÜRDÜM

MEHMET İNMEZ
İZMİR (İHA) - İzmir'in Kemalpaşa İlçesi'nde, dün akşam karakolda ifade verdikten sonra otomobilleriyle giden dünürlerini kurşun yağmuruna tutan ve biri polis, iki kişiyi öldürüp, 3 kişiyi silahla yaralayan katil zanlısı, sevk edildiği savcılık tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.


Cinayet olayının ardından gözaltına alınan, polislikten ihraç edilen ve cinayet suçundan sabıkalı Kemal Alp, dün gece güvenlik gerekçesiyle Kemalpaşa İlçe Jandarma Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Alp'in, ifadesinde, "Onlar beni mafya ve şerefsizlikle suçladı. Ben onlara şerefsiz olmadığımı gösterdim. Hepsinin ölmesini isterdim. Otomobildekilerin hepsi ölmediği için üzüldüm. Polis memurlarına bilerek ateş ettim, yoksa onlar beni vuracaktı. Silah bendeyken istediğimi vururum" dediği öğrenildi.


Geniş güvenlik önlemleri arasında savcılığa sevk edilen Kemal Alp, kendisini görüntüleyen basın mensuplarına, "Pişman değilim, namussuzlara ölüm" diyerek bağırdı. Savcılık tarafından ifadesi alınan Kemal Alp, tutuklanarak Kemalpaşa Cezaevi'ne gönderildi.


Diğer yandan, olayda ölen Yusuf Özbek'in cenazesin de yarın Kemalpaşa İlçesi'nde toprağa verileceği öğrenildi.


Bu arada, şehit olan 12 yıllık polis memuru Mustafa Yavuz'un, olay anında silahını tutukluk yaptığı için kullanamadığı öğrenildi. İsmini açıklamayan arkadaşları, olayı şöyle anlattı:


"Arkadaşımız olayı görüp, ateş eden şahsa 'dur' ihtarında bulunup bir el havaya ateş ediyor. Ancak silahlı şahıs, Mustafa Yavuz'a silahını doğrultunca, arkadaşımız ateş etmek için tetiğe basıyor. Silah tutukluk yapınca, ateş edemiyor. Saldırgan, arkadaşımıza ateş ederek, ölümüne neden oluyor."

Güncellenme Tarihi : 17.3.2016 11:54

İLGİLİ HABERLER