Ekonomi
  • 28.12.2013 22:09

Cemaatin bankasından suç duyurusu

Bank Asya bugün gazetelerde operasyon yüzünden dolar kurunun yükselmesiyle kazanç sağladığı haberlerine karşı suç duyurusunda bulundu.

Radikal'de yer alan habere göre; Bank Asya, bugün bazı basın yayın organları ve haber sitelerinde yer alan iddialara tepki gösterdi.

Bank Asya'nın operasyonlarda önceden haberi olduğu ve 2 milyar dolarlık kazanç sağladığının iddia edildiği haberlerine karşı bankadan yapılan açıklamada bir karalama kampanyası ile karşı karşıya kalındığı belirtildi.

Açıklamada 5411 sayılı Bankacılık Kanunu’nun “İtibarın Korunması” başlıklı 74. maddesinde “5187 sayılı Basın Kanununda belirtilen araçlarla ya da radyo, televizyon, video, internet, kablolu yayın veya elektronik bilgi iletişim araçları ve benzeri yayın araçlarından biri vasıtasıyla; bir bankanın itibarını kırabilecek veya şöhretine ya da servetine zarar verebilecek bir hususa kasten sebep olunamaz ya da bu yolla asılsız haber yayılamaz.” hükmü yer aldığı hatırlatıldı. Bankacılık Kanunu'nun 158. maddesinde de bu maddeye aykırı davrananların bir yıldan üç yıla kadar hapis ve bin günden ikibin güne kadar adlî para cezası ile cezalandırılacağı ve ayrıca özel veya kamusal bir zarar doğarsa verilecek cezanın altıda bir oranında artırılacağı hükmolunduğu kaydedilen açıklamada haberleri yayımlayanlar hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunulduğu belirtildi. 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:58

İLGİLİ HABERLER