Medya
  • 14.1.2015 11:08

Charlie'nin ŞEYTANLARI

Olay dergi 2009'da "Yahudilikle alay ettiği" gerekçesiyle bir çizerini işten kovdu!..86 yaşındaki çizer Maurice Sinet, 2009 yılında içinde Yahudilikle ilgili bir cümle geçen karikatürü nedeniyle Charlie tarafından kovuldu. Peki bu Charlie ateist değil miydi? Yine bu Charlie ifade özgürlüğünün simgesi değil miydi?

MESELE KARİKATÜR DEĞİLMİŞ!..

Fransa'daki saldırının ardından "Hepimiz Cahriyiz" diyenleri şoka sokacak gerçeği açıkladı.

Çizerin yaptığı tek şey Sarkozy'nin oğlu Jean Sarkozy'nin Yahudi olacağına yönelik iddialarla ilgili bir çizmi yapmaktı. Karikatürde "Ufaklık, hayatta uzun bir yol yürüyecek" yazıyordu.

Şimdi soruyoruz: İslam'ın Mübarek Peygamberini tasvir edip, eleştirmek, alay etmeye çalışmak ifade özgürlüğü oluyor da; hiçbir kutsala dokunmadan, sadece Yahudilik hakkında bir cümle kurulan basit bir karikatür çizmek neden "alay" neden "Yahudi düşmanlığı" neden "işten kovulma gerekçesi" oluyor?

Sine takma adıyla bilinen Fransız asıllı ünlü karikatür çizeri Maurice Sinet, Fransa'daki saldırının ardından "Hepimiz Cahriyiz" diyenleri şoka sokacak gerçeği açıkladı.

Kendisinin eski bir Charlie çizeri olduğunu belirten Sinet, sadece içinde Yahudilik kelimesi geçtiği için işinden kovulduğunu ve Yahudili düşmanlığı ile suçlandığını açıkladı.

Sinet şunları söyledi:

"Ben Charlie değilim. 2009'da Charli'de çizer olarak çalışmıştım. Bir karikatürde Sarkozy'nin oğlunu çizdim ve Yahudilik hakkında bir cümle koydum. Charlie "özür dilememi" istedi ve karikatürümü reddetti. Ardından da "Yahudilikle alay ettiğim" gerekçesiyle beni kovdular."

 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 22:54

İLGİLİ HABERLER