Gündem
  • 29.9.2013 16:29

CHP 40 fırın baklava yese hızımıza yetişemez

Fatih Belediyesi ile Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği 'nin (BAKTAD) düzenlediği 8.Tarihi Yarımada Baklava Festivali Eminönü Meydanı'nda gerçekleşti. Festivale AB Bakanı Egemen Bağış, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de katıldı. Etkinlikte Bağış, kızı Ecehan Bağış da yeraldı.

"BAKLAVAYI KİMSEYE KAPTIRMAYIZ"

Etkinlik kapsamında açılış konuşmasını yapan Egemen Bağış, Türk kültüründe baklavanın önemli bir yeri olduğunu belirtti. Bazı ülkelerin baklavanın patentini almaya çalıştığını kaydeden Bağış, "Ortaya muazzam bir çaba koyduk ve Avrupa Birliği sürecinde baklavanın Gaziantep ilimizde anılıp, tescillenmesi için gerekli başvuruları yaptık. Baklavayı kimseye kaptırmayız" dedi.

"RENKLİ GÜL DEVRİMİ YAPMAYA ÇALIŞANLAR"

Belediyecilik faaliyetinin AK Parti'nin en başarılı olduğu konu olduğunu ifade eden Bakan Bağış, "Onun için buradan yerel seçimlere doğru kendi partisi içerisinde renkli gül devrimi yapmaya çalışanlara da, milletine pala sallamaya çalışanlara da bir mesajım var. Ne demiş büyüklerimiz, 'Darı unundan baklava, incir dalından oklava olmaz' İstanbullular çok iyi biliyor AK Belediyecilik öncesi burada patlayan çöp dağları 38 kişinin ölümüne neden oluyordu" diye konuştu.

Avrupa Birliği'ne üye olma sürecinde İstanbul'un en görkemli şehir olduğunu belirten Egemen Bağış, "İstanbul'suz bir Avrupa Birliği fakir kalırsa, baklavasız da bir Avrupa Birliği tatsız kalır. Avrupa'nın tükenen enerjisini de yerine getirecek olan baklavayla birlikte, Avrupa Birliği'ne yük olmaya değil, yük almaya gidiyoruz. Onların enerjisini almaya değil, onlara enerji vermeye gidiyoruz. Burada baklava en önemli lobi araçlarımızdan biri olacak. Türkiye'nin geleneksel hizipçi partisi değil 40 fırın ekmek, 40 fırın baklava yese yine bizim hızımıza yetişemez" dedi.

BAKLAVA İKRAM EDİLDİ

Birbirinden lezzetli baklava stantlarının da kurulduğu etkinlikte 4 baklava ustası, en ince hamuru açmak ve Altın Oklava Yarışması'nı kazanmak için yaklaşık bir saat boyunca oklavadaki hünerlerini sergiledi. Bakan Bağış'ın dereceye giren 4 yarışmacıya hediyelerinin teslim edildiği törende, vatandaşlara baklavalar ikram edildi. Öte yandan etkinliğin sona ermesiyle beraber İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de baklava stantlarına geçerek, ikram edilen baklavalardan yedi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 11:36

İLGİLİ HABERLER