Gündem
  • 23.5.2013 12:25

CHP, ıslak imzalı sandık tutanaklarını istiyor

ANKARA - CHP Genel Başkan Yardımcısı Emrehan Halıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, parti olarak başta yerel olmak üzere, seçimlere yönelik hazırlıklarının sürdüğünü bildirdi.
     YSK ile sürekli irtibat halinde olduklarını ve öncelikle seçmen bilgilerini parti intraneti üzerinden yayınladıklarını ifade eden Halıcı, eksiklerin giderilmesi için de hassas bir çalışma yaptıklarını anlattı.
     Parti örgütlerinin, yayımladıkları listelerin güncel olup olmadığını bu şekilde denetleyebildiğini belirten Halıcı, "Bazı yerlerde üyemiz olduğu halde, listede olmayanlar var. Eksiklikleri şimdiden gideriyoruz" dedi.
     Halıcı, partili olmasa da listelerde ismi bulunmayan seçmenleri de bilgilendirdiklerini kaydetti.
    
     -"Olası soru işaretlerini ortadan kaldırmaya yetmiyor"-
    

     Seçimlerin sağlıklı olmasının bütün vatandaşları ilgilendirdiğini dile getiren Halıcı, önlemlerin ise en başından alınması gerektiğini söyledi.
     Genel seçimlerde, YSK'nın tüm sonuçları aynı zamanda siyasi partilere de aktardığını anımsatan Halıcı, "Bu önemli bir aşamaydı. Bütün parti genel merkezleri sonuçları sandık sandık bir web servisinden alabildi. Fakat bu, seçimdeki olası soru işaretlerini ortadan kaldırmaya yetmiyor" dedi.
     YSK'dan ıslak imzalı sandık sonuç tutanaklarını da partilere bilgisayar ortamında göndermesini talep ettiklerini bildiren Halıcı, kurumun bu talebe olumlu yaklaştığını vurguladı.
     Seçim günü, YSK'da oluşturulan bir ekibin, tutanakları tarayıp, tıpkı bir fotoğraf gibi parti genel merkezlerine geçebileceğini anlatan Halıcı, böylece partilerin sonuçları karşılaştırma imkanı bulabileceğini kaydetti.
     Halıcı, "Bu talep, partilerin sonuçlarla tutanakları karşılaştırmasına imkan verirken, seçimdeki olası soru işaretlerini ortadan kaldırmayı da sağlar" dedi.
     Parti olarak bu yöntemi genel seçimlerde sandık görevlileri aracılığıyla uyguladıklarını ve olumlu sonuçlar aldıklarına işaret eden Halıcı, "YSK'ya güveniyoruz ancak yapamayacak olursa biz yine yapacağız. Çünkü seçimin güvenliği açısından bunun mutlaka yapılması gerekiyor" diye konuştu.
    

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:05

İLGİLİ HABERLER