Gündem
  • 5.9.2015 12:27

CHP, kaçırılan Türk işçiler için Irak’a heyet gönderdi

Irak'ın başkenti Bağdat yakınlarında bir inşaat firmasına bağlı spor kompleksinde çalışan 18 Türk işçinin kaçırılmasıyla ilgili olarak CHP Bağdat’a bir heyet gönderdi. Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın ve daha sonra heyete katılacağı öğrenilen Mahmut Tanal’dan oluşan CHP heyeti bugün Irak’ın başkenti Bağdat’a gitti.
Temasları hakkında Atatürk Havalimanı VIP Salonunda açıklama yapan Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, “18 vatandaşımızın aileleri gerçekten zor durumda. Çok merak ediyorlar. Aynı zamanda iş için aş için Irak’a gitmiş, emeğiyle mücadele eden vatandaşlarımız. Onun için partimiz Genel Başkanımız Kemal Kılıçtaroğlu, bizleri görevlendirdi. Bu konuyla ilgili orada çalışmalar yürüteceğiz. Irak yetkilileriyle görüşeceğiz. Aynı zamanda şirket yetkilileriyle görüşeceğiz. Hayırlı bir haber getirmek istiyoruz Irak’tan. Henüz bir çalışmamız olmadı, yerinde çalışma yapmak istiyoruz. Yanlış bilgiler vermek istemiyoruz. Gidip yerinde görmek istiyoruz. Ne kadar süreceğini bilmiyoruz. Oradaki duruma göre değerlendireceğiz” dedi
Kaçırılan Türk işçiler için ne gerekiyorsa yapcaklarını söyleyen CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, “Orada bir dizi çalışmalar yapacağız. Konsolosluk yetkilileri ve şirket yetkilileri ile görüşeceğiz. O arkadaşlarımız, o kardeşlerimiz için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Her hangi bir çalışma yapmadık. Biz dedik ki gidelim yerinde çalışma yapalım. Yerinde araştıralım. Orada vatandaşlarımızın yanında olalım istedik. Onun içinde Genel Başkanımızın emriyle yola çıktık” diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 18:33

İLGİLİ HABERLER