Gündem
  • 30.10.2005 00:07

CHP LİDERİ BAYKAL, 2006 YILINDA ERKEN SEÇİM İSTEDİ

MUAMMER TAN - DEVLET ARIK
ANKARA - CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, 2006 yılında 'erken seçim' istedi.

 
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Çankaya Köşkü'nde verdiği resepsiyona katılan CHP lideri Baykal, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

 Baykal, 2006 yılında erken seçim olması gerektiğini belirterek, "Normal seçim yılı olarak 2006 yılını görüyoruz" diye konuştu. Yeni cumhurbaşkanını bu parlamentonun seçmemesi gerektiğini dile getiren Baykal, böyle bir mantığın yanlış olduğunu kaydetti. Baykal, "Bir yıl kalıyor. Bu yüzden yeni bir meclis cumhurbaşkanını seçmeli. Erken seçim de 2006'da olmalı. Biz 2006 yılında çok şey konuşacağız" dedi.


CHP Genel Başkanı Baykal, CHP olarak ortamı germediklerini, sadece yaptıkları açıklamalarla toplumun iktidara yönelik cevabını dile getirdiklerini belirtti. CHP lideri, hükümetin YÖK reformu ile ilgili mutabakat arayışını da değerlendirerek, "YÖK ile ilgili değişikliği biz de istiyoruz. Ancak bizim çözüm önerimiz ile hükümetin çözüm önerisi çok farklı. Hükümetin YÖK ve türban konusunda bize ihtiyacı yok. ANAP'ın ve 30'a yakın milletvekilinin desteğiyle bunu çıkarabilirler" diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:46

İLGİLİ HABERLER