Gündem
  • 5.10.2007 16:15

CHP'DEN ''REFERANDUM YAPMAYALIM'' ÖNERİSİ

 21 Ekim’de yapılacak Cumhurbaşkanını halkın seçmesine yönelik halk oylaması öncesi muhalefet partileri CHP ve MHP bu sürecin tamamen ortadan kalkması için kendi aralarında müzakere yapmaya başladı. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile ilgili tartışmaları ortadan kaldırmak için MHP’nin başlattığı girişimle bu sorun çözüldü. Bu yönde AKP’nin hazırladığı “anayasa değişikliği" teklifi Pazartesi Anayasa Komisyonu’nda görüşülecek.
      CHP ve MHP ise bu sürecin tamamen kaldırılması için kendi aralarında müzakerelere başladılar. İki partinin grup başkanvekilleri bugün bir ayara geldiler.
     
     -MHP’NİN YASA TEKLİFİ HAZIRLAMAYACAK, CHP ÖNERGEYLE ÇÖZMEYE ÇALIŞACAK-

      MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, bu konuda partilerinin daha önce iki öneriyi de gündeme getirdiklerini hatırlatarak, “Bu önerimizi AKP yöneticilerine tekrar götüreceğiz. CHP’li Grup Başkanvekilleriyle bu konuda bir müzakere yaptık. Bu konuda MHP’nin bir yasa teklifi olmayacak. Ancak, uzlaşmayla çözülmesinden yanayız" dedi.
      CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol’da, referandum sürecinin tamamen ortadan kalkması konusundaki görüşlerini daha önce AKP’ye ilettiklerini söyledi. Anadol, “Pazartesi yapılacak Anayasa Komisyonu toplantısında 21 Ekim’de yapılacak referandum sürecinin tamamen ortadan kalkması için ne yapabiliriz üzerinde çalışmalarımız ve müzakerelerimiz devam ediyor" dedi.
      CHP’nin anayasa değişikliği teklifi görüşülürken, referandum sürecinin tamamen ortadan kalkması için önerge vermeyi planlıyor.
     
     -MHP AKP’YE ÖNERİ GÖTÜRECEK-

      Bu arada MHP Grup yöneticileri, “referandum sürecinin tamamen ortadan kalkması" için AKP’ye bu önerilerini yenileyecekleri belirtildi. MHP AKP kurmaylarına Pazartesi yapılacak Anayasa Komisyonu’nda ya önergeyle ya da yasa teklifiyle “bu süreci ortadan kaldırın" diyecek. MHP yöneticilerinin bugün ya da Pazartesi günü AKP yöneticileriyle görüşmesi bekleniyor.

 

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 16:09

İLGİLİ HABERLER