Asayiş
  • 26.8.2009 00:31

CHP'Lİ BELEDİYE BAŞKANINA 355 YIL HAPİS!..

CHP'li eski Güzelbahçe Belediye Başkanı Ertan Avkıran hakkında 355 yıl hapis cezasının talep edildiği iddianamede, ayrıca belediye bürokratları ve müteahhitlerin de aralarında bulunduğu 66 sanık için çeşitli cezalar talep ediliyor.

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak ve görevi kötüye kullanmak, eski Değirmendere Belediye Başkanı Necati Şemsettin Eren suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak ve rüşvet almakla suçlanıyor.

Ertan Avkıran'ın ise, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek, görevi kötüye kullanmak, göreve ilişkin sırrı açıklamak, 5 defa ihalelere fesat karıştırmak, 6 defa nitelikli dolandırıcılık, 2 defa rüşvet, 12 defa resmî belgede sahtecilik, kamu görevlisi sıfatıyla 7 defa resmî belgede sahtecilik ve zincirleme akaryakıt hırsızlığı suçlarını işlediği iddia ediliyor.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Görevden alınmadan önce 'çete avcısı' ve 'süper savcı' olarak bilinen özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Murat Gök'ün talimatıyla düzenlenen operasyonda, dönemin Güzelbahçe Belediye Başkanı Ertan Avkıran, dönemin belediye meclis üyesi, halen Güzelbahçe Belediye Başkanı olan Mustafa İnce, Değirmendere Belediye Başkanı Necati Şemsettin Eren, bazı belediye meclis ve encümen üyeleriyle belediye çalışanlarının da aralarında bulunduğu 74 kişi gözaltına alınmıştı.

İhaleye fesat karıştırmak, İmar Kanunu'na muhalefet, rüşvet alıp vermek, görevi kötüye kullanmak, görevi ihmal etmek, irtikap ve devleti zarara uğratmak iddialarıyla adliyeye sevk edilen zanlılardan aralarında Avkıran'ın da bulunduğu 39 kişi tutuklanmış, 16'sının ise tahliye talebi kabul edilmişti.

Savcı Murat Gök, soruşturma kapsamında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş'ın da ifadelerine başvurmuştu. Soruşturma dosyası, Gök'ün duruşma savcısı olarak görevlendirilmesiyle kendisinden alınıp Savcı Sait Demiröz'e verilmişti.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:32

İLGİLİ HABERLER