Gündem
  • 1.9.2017 00:05

CHP'li Tanal'ın tweeti ortalığı karıştırdı

CHP'li vekilden Atatürk olmasaydı aşağılaması

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, sosyal medya hesabından "Atatürk olmasaydı" hesabı yaparken Türk kadınını aşağıladı.

CHP'nin toplumsal kaosu önleyici polis araçlarının üzerine çıkmasıyla tanınan İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın yıldönümünde ahlak dışı yorumda bulundu. Sabık vekil Tanal, bir yandan Türk milletinin namusuna küfrederken öteki yandan da Mustafa Kemal'in adını kullanacak kadar kışkırtıcı sivri bir söylem kullandı.

Atatürk'ün olmaması durumunda neler olacağını açıklayan Tanal, "Anneniz belli olurdu babanız belli olmazdı." manasına gelen çirkin bir ifadeyle aslında Türk kadınlarını aşağıladı.

Şimdi de kaos ve kana susamış olduğu aşikar olan hadsiz vekil Mustafa Kemal'in arkasına saklanarak milletin manevi değerlerini saldırdı. Tanal sosyal medya hesabında, "anneniz belli olurdu babanız belli olmazdı" diye adi bir ifadeyle aslında Türk kadınlarını ve milletimizi aşağıladı.

Mahmut Tanal’ın bu hakareti ilk olmadı. CHP’nin dün sona eren sözde Adelet Kurultayı’nda da önce şehitlikte alem fiyaskosu yaşanmış sonra da Tanal gibi bir diğer CHP’li vekil Aykut Erdoğdu katıldığı bir televizyon programından sonra alkol alıp Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun çadırını basmak istemiş, bir kişiyi darp etmişti. Erdoğdu’nun darp ettiği kişi çalışamaz raporu almış, olayın tutanakları basında yer almıştı.


Kısa süre içerisine Tanal'ın Tweet'i tartışma konusu olurken, çok sayıda kişi iletiyi eleştirdi.

Tanal'ın haddini aşan sözleri büyük tepkiyle karşılandı. İşte tepkiler:






.

 

Güncellenme Tarihi : 1.9.2017 01:51

İLGİLİ HABERLER