Gündem
  • 29.4.2020 22:10

CIA raporunu verdi!.. Koronavirüs bir biyolajik silah mı ve kasten mi yayıldı?

Koronavirüsün başladığı Çin'in Wuhan'daki yarasa araştırma laboratuvarından şüphelenen CIA ve Amerikan istihbaratı, Çin'deki ajanları aracılığıyla bir süredir araştırma yapıyordu. Yapılan araştırmalar ve virüsle ilgili çalışmalardan sonra bu virüsün bir biyolojik silah olmadığı kanısı oluştu.
Bu kaanatin oluşumu Newsweek dergisi yazdı.

ABD istihbaratı koronavirüsün Vuhan'daki viroloji laboratuvarında üretildiği iddialarını araştırdı. Amerikan CNN Televizyonu, ABD istihbaratının, dünya genelinde yüz binlerce insanın ölümüne yol açan Covid-19 virüsünün Çin'de salgının başladığı Vuhan kentinde yarasa virüslerinde araştırmalar yapan bir viroloji laboratuvarından yayıldığı iddialarını araştırdığını öne sürdü.

Gazete, Vuhan Viroloji Enstitüsü laboratuvarını ziyaret eden iki elçilik görevlisinin Ocak 2018'de Dışişleri Bakanlığı'nı laboratuvarın güvenlik önlemlerinin yetersiz olduğu ve burada yapılan çalışmaların SARS benzeri bir salgının başlamasına neden olabileceği konusunda uyardığını yazdı.

ABD'nin teknolojik ve mali desteğiyle kurulduğu belirtilen laboratuvarın internet sitesinin geçen hafta Amerikalı yetkililerin ziyaretiyle ilgili haberi kaldırdığı belirtiliyor.

Sitede, laboratuvarda çalışan ve virüsün ilk görüldüğü kişi olduğu öne sürülen yeni mezun bir öğrencinin de profilini kaldırdığı söyleniyor.

ABD istihbaratı Corona'nın biyolojik bir silah olduğunu yalanladı

Çin, virüsü laboratuarlarda ürettiği hesaplarını reddetti -

Newsweek'de yer alan haberde şu bilgi aktarıldı; ABD istihbaratının yeni Corona virüsü Covid-19'un kasıtlı olarak Çin laboratuvarlarında üretildiği sonucuna varamayacağını söyledi.

Dergi, Mart sonu tarihli bir raporda, Amerikan istihbaratının korona virüsü salgınlarının raporlarını gözden geçirdiğini ve bunun normal olduğunu gösterdiğini ve bunun bir Çin laboratuarında biyolojik bir silah olarak üretildiğine dair bir kanıt olmadığını belirtti.

Görüştüğüm bazı bilim adamlarının hepsinin virüsün kasten başlatıldığı hipotezini reddettiğini belirtti.

Amerikan ajanları bu bilgilerden sonra virüsün dikkatsizlik veya yetersiz şartlar nedeniyle oluşup oluşmadığı ve Çin hükümetinin virüsün Dünya Sağlık Örğütü'ne geç rapor edip etmediğini araştırıyor.
Aynı zamanda diğer ülkelere neden önceden uyarmadığı konusunda da belgeler topluyor.
Bu belgeler, bütün dünyanın Çin'e yüklü tazminat davaları açmasına sebep olacak

HABERVİTRİNİ ÖZEL

Güncellenme Tarihi : 29.4.2020 20:59

İLGİLİ HABERLER