Gündem
  • 6.10.2008 01:48

ÇİLLER VE YILMAZ GERİ Mİ DÖNÜYOR?..

Ramazan Bayramı bitti. Şimdi sıra parti kongrelerinde. Kongreler, bir dönem isimlerinden hayli söz ettiren Türk siyasetinin usta isimlerinin de veda arenası olacak.
ANAVATAN’DA MESUT YILMAZ FORMÜLÜ
Ankara’da ilk kongreyi Anavatan Partisi yapacak. Anavatan Partisi’nin 18 Ekim’de parti genel merkezinde yapılacak kongresinde Genel Başkan Erkan Mumcu genel başkanlığa ve siyasete veda edecek. Anavatan’da Mumcu’nun yerine partinin kurucusu 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın oğlu Ahmet Özal’ın, eski Afyonkarahisar Milletvekili Mahmut Koçak, MKYK üyeleri Niyazi Kahveci ve Murat Akdeniz ile eski Üsküdar İlçe Başkanı Metin Karadayı’nın adaylığı konuşuluyor. Partide genel başkan adaylığını açıklayan ilk isim ise Mumcu’ya yakınlığı ile bilinen partinin seçim işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Salih Uzun oldu. MKYK üyesi Murat Akdeniz de kongrede genel başkan adayı olacağını açıkladı. Partide, birlik ve beraberliğin sağlanması için Hüsnü Doğan ve Mesut Yılmaz isimleri etrafında toparlanılması önerisi de kulislerde dile getiriliyor.
TANSU ÇiLLER’E “DÖN” ÇAĞRISI
Kasım ayında ilk kongreyi BBP yapacak. BBP Genel Başkanı, Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu’nun 9 Kasım’da Atatürk Spor Salonu’nda yapılacak 7. Olağan Büyük Kongresi’nde partisinin yönetim kadrolarında yeni isimlere yer vereceği belirtiliyor.
DP’nin kongresinin de 15- 16 Kasım tarihlerinde gerçekleşmesi planlanıyor. DP Genel Başkanı Süleyman Soylu’nun karşısına aday çıkarmak için arayışlar sürüyor.
Eski DYP Genel Başkanı ve Başbakan Tansu Çiller’i bayramdan sonra ziyaret edecek bir grubun Çiller’e kongrede partiye dönmesi çağrısında bulunacağı ve kongre öncesinde Çiller’in görüşlerini alacağı ifade ediliyor.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:43

İLGİLİ HABERLER