Dünya
  • 14.8.2015 10:54

Çin'deki patlama uzaydan görüldü

Çin'de önceki gün Tianjin şehrindeki liman bölgesinde bulunan bir lojistik firmasının deposunda meydana gelen patlamalarda şu ana kadar 50 kişi öldü, 710 kişi yaralandı.

 

YANGINA MÜDAHALE EDEN 12 İTFAİYE ERİ ÖLDÜ

Yangını söndürmeye çalışan 12 itfaiye eri öldü, 36'sı kayboldu. Patlama sonrası meydana gelen yangında alevlerin boyu 100 metreyi geçti.

Tianjin'deki korkunç patlamadan yeni görüntüler VİDEO

 

 

ÖLÜ SAYISI 1000'İ AŞABİLİR

14 milyon insanın yaşadığı Tiencin şehrinde sanki "atom bombası" patlamış etkisi yapan kazada ölü sayısının 1000'e ulaşmasından endişe ediliyor.

Tianjin'deki patlama sonrası havadan görüntüler VİDEO

 

21 TON TNT İNFİLAKI İLE EŞDEĞER BİR PATLAMA

Çin Deprem Merkezi'nden yapılan açıklamada ilk patlamanın 3 ton, ikincisinin 21 ton TNT infilakıyla eşdeğer olduğunu belirtti. Binhay'ın Çin'in önemli limanlarından olması sebebiyle maddi kaybın da yüksek olması bekleniyor.

Çin'de büyük patlama VİDEO

 

EV VE İŞYERLERİNDE HASAR

Limandaki depo ve konteynerlerde bulunan ürünlerin büyük bölümü kullanılamaz hâle geldi. Patlamanın şiddeti sebebiyle limandan bazı parçalar 3 kilometre uzaklıktaki alana yayıldı. Civardaki çok sayıda ev ile iş yerlerinde ağır hasar meydana geldi.

PATLAMANIN NEDENİ AÇIKLANMADI

Bir lojistik firmasının kimyasal maddelerinın saklandığı depoda meydana gelen patlamanın sebebi açıklanmadı. Çin medyası nakliye sırasında patlayıcıların infilak etmesi sonucu facianın yaşandığını öne sürdü.

PATLAMA UZAYDAN BİLE GÖRÜLDÜ

Patlamada limanda bulunan yüzlerce araç da yandı. Bu arada uzaydan bile görülen patlamanın Japonya'da da hissedildiği bildirildi.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 18:53

İLGİLİ HABERLER