Sağlık
  • 2.1.2018 01:07

Cinsel hayatı bitiren yiyecekler

Son zamanlarda cinsel hayatınızda bir takım değişiklikler meydana gelmeye başladıysa ve istediğiniz gibi gitmiyorsa sorun yediğiniz bir takım yiyeceklerden kayaklanıyor olabilir.

Monosodyum Glutamat

Paketli yiyeceklerde bulunan MSG olarak da bilinen monosodyum glutamat, yiyeceklere lezzet vermek amacıyla eklenir. Ancak baş ağrısından depresyona ve libido düşüklüğüne kadar pek çok zararı olduğu söylenmektedir.

Gazlı içecekler

Yapılan son araştırmalarda gazlı içeceklerin depresyona neden olduğu ortaya çıktı. Libodunun düşmesinin en önemli sebeplerinden biri de depresyon olduğunu unutmamak gerekiyor.

Peynir 

Pek çok peynir antibiyotikler ile tedavi edilen ineklerin sütünden elde edildiği için aşırı tüketim zamanla hormon bozukluğuna neden olabilir. Bu hormonlar bozukluğundan seks hormonları da etkilenir.

Patates cipsleri

Genelde patates cipslerinde ucuz ve kalitesiz yağlar kullanılır. Bu yağlar vücutta libido düşüklüğü de dahil olmak üzere pek çok hasara neden olur. Hormon bozukluğuna neden olarak seks hormonlarının üretimini olumsuz etkiler.

Kahve

Sürekli kahve tüketimi böbreküstü bezlerinin çalışmasını zaman içinde sekteye uğratır. Bu sebeple seks hormonları da dâhil bazı hormonlar yeterli miktarda üretilemeyebilir.

Güncellenme Tarihi : 2.1.2018 01:13

İLGİLİ HABERLER