Sağlık
  • 10.12.2007 09:12

CİNSEL İSTEKTE KADINLA ERKEK ARASINDAKİ FARKLAR!..

Cinsellikle ilgili deneysel çalışmalar incelendiğinde kadın ve erkek arasında dört önemli fark tanımlanmıştır. Kadınlar ve erkekler arasında cinsel istek, ilişkiler, cinsel saldırganlık ve cinsel esneklik konularında cinsiyete özgü farklar bulunmaktadır. Bu, davranış kadar duygu ve düşünceleri de etkilemektedir. Birçok farklı çalışma erkeklerin cinselliğe, kadınlardan çok daha fazla ilgi duyduğunu ortaya koymuştur. Kadınların erkeklere göre cinselliğe daha az ilgi duyduklarının düşünülmesinin en büyük sebebi belki de araştırmacıların cinselliğe erkek gözüyle bakmalarıdır. Erkeklerin cinsellikle ilgili standartları penis penetrasyonu ve orgazm olmasına rağmen kadınların cinsel yaşamında öpüşme, sarılarak uyuma ve dokunma daha çok önem taşımaktadır. Ayrıca kadınların cinsel isteği üzerinde hormonların rolü de göz ardı edilmemelidir.

Erkekler cinsel uyaranlarla daha ilgililer

Yaşam sürecine bakıldığında erkeklerin cinsel yaşamı daha uzun sürmektedir. Erkekler cinselliği daha fazla düşünürler, daha çok fantezileri vardır ve daha sık cinsel istek duyarlar. Ayrıca erkekler kadınlara göre görsel ve cinsel uyaranlarla daha fazla ilgilenirler, seks içerikli ürünlere ve seks işçilerine çok daha fazla para harcarlar. Kadınlarla erkek arasında cinsel ilişki sıklığında da farklılıklar vardır. Evli çiftlere bakıldığında cinsel ilişki sıklığı ile ilgili uyuşmazlık yaşanmakta, erkekler kadınlara göre daha fazla cinsel ilişki talep etmektedirler. Heteroseksüel çiftlerde ilişki sıklığı partnerlerin cinsel istekleri arasındaki uzlaşmayı yansıtmaktadır. Erkekler genellikle daha çok cinsel ilişki talep eden taraftır ve kadınlar istemedikleri halde cinsel ilişkide bulunabilirler. Eğer kadının aşkını ve sevgisini partnerine göstermenin yolu cinsellik ise bir erkeğe göre istemedikleri ilişkiye, ilişkilerinin iyiliği açısından daha kolay razı olmaktadırlar.

Etkileşimin önemi büyük
Mastürbasyon konusunda da kadın ve erkek arasında büyük farklar olduğu, erkeklerin daha çok mastürbasyon yaptıkları ve buna daha erken yaşta başladıkları saptanmıştır. Birçok deneysel araştırmada da erkeklerde cinsel ilginin daha çok olduğunu destekler kanıtlar bulunmuştur. Ancak bazı kadınlarda cinsel istek ve ilgi düzeyi çok yüksekken, bazı erkeklerde cinselliği sadece duygusal ilişki yaşadığı kişiyle yaşayabilirler. Kadın ve erkek cinselliğinin biçimlenmesinde kültür, deneyim ve biyolojik faktörler önemli yer tutar. Ayrıca kadın ve erkek cinselliğindeki cinsiyet farklılıkları kadar partnerler arasındaki cinsel etkileşimde büyük rol oynamaktadır.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 15:16

İLGİLİ HABERLER