Gündem
  • 29.10.2005 08:20

'CİNSEL ORGAN TEŞHİSİ'NDE ÇİFTE STANDART!..

Gökhan Demirkol, Gamze Özçelik’e tecavüz görüntülerindeki kişiyle aynı kişi olup olmadığının tespiti için götürüldüğü emniyette, ‘insan haklarına aykırı’ diyerek fotoğraf çektirmedi. İkinci defa gözaltına alındığında da ancak sliple fotoğrafı çekilebildi. Oysa polis, 3,5 yıl önce bir başka tecavüz davasında, sanık teşhisi için, ‘bimekan’ R.D’yi zorla soymuştu.

Manken-oyuncu Gamze Özçelik’in internet görüntüsüyle ilgili soruşturmada, savcının cinsel organının fotoğrafını istediği Gökhan Demirkol, ‘insan haklarına aykırılık ve özel hayat’ itirazı nedeniyle önce soyulamadı; fakat daha sonra mahkeme kararı üzerine sadece üzerinde sliple görüntüsü alınabildi. Oysa polis, 3,5 yıl önce bir başka tecavüz sanığı ‘bimekan’ R.D’yi, 3 zanlıyla birlikte emniyette sıraya dizip soyarak mağdureye teşhis ettirmişti. 28 yaşındaki sigortacı İ.T. emniyette talimatla pantolonları indirilen 4 zanlıdan R.D’yi, ‘Saldırganın cinsel organı küçüktü. O kişi bu kişi’ diyerek teşhis etmiş, bunun üzerine tutuklanan zanlı, menide DNA testinden o olmadığı anlaşılmasına rağmen, tam 82 gün cezaevinde kalmıştı.

OLAY NASIL OLDU

Cezaevinde 82 gün yattı

Evine gitmek için 15 Aralık 2001 günü akşam 19.30 sularında patika yoldan Esentepe üst geçidine çıkmak isteyen mağdure İ.T., olay anını şöyle anlattı:

‘Arkamdan kafama taşla vurulunca sersemledim. Kendime geldiğimde patika yoldan biraz öteye çalılıkların arasına sürüklendiğimi anladım. 40-45 yaşlarında, gür bıyıklı birisi elbiselerimi çıkarmaya çalışıyor, göğsüme bastırarak kıpırdamamı önlüyordu. Çok korktum; kendisine ‘beni öldürme, istediğini yaparım’ deyince, ‘tamam seni öldürmeyeceğim’ dedi. Bu sırada saldırganın cinsel organını gördüm. Tecavüz başlamadan erken boşaldı. Irzıma geçemedi. Ben de o aradaki dalgınlığından faydalanıp kaçmaya başladım. Üst geçide çıkıp yoldan geçenlerden yardım istedim. Yarı soyunuk vaziyetteydim. Çevredekilerden biri üzerime örtmem için paltosunu verdi. Karakola gittik.’

Adli Tabip’in, 7 gün iş göremez raporu verdiği İ.T’nin ihbarından hemen sonra, üst geçit çevresinde şüpheli görülen 4 kişi gözaltına alınarak teşhis için soyulup mağdureyle yüzleştirildi. İddiaya göre de İ.T. bimekan R.D’yi cinsel organından teşhis etti.

Uzman polislerin olay yerinde sıcağı sıcağına yaptıkları incelemede elde ettikleri, mağdureye ait kanlı ve meni lekeli çamaşırlarla, bir ağaç yaprağı üzerinde bulunan meni örnekleri kriminal laboratuvarında incelemeye alındı. 1 ay sonra mahkemeye ulaşan raporda meninin R.D.’ye ait olmadığı anlaşıldı. Bu süre içinde, hakkında TCK 416/1 ve 62 maddeleri uyarınca 6 yıl 2 aya kadar hapis istemiyle dava açılan R.D.’nin tahliye için 1,5 ay beklemesi gerekti.

/Hürriyet

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:47

İLGİLİ HABERLER