Medya
  • 5.2.2024 19:30

CNN isyan etti!.. İsrail izin vermeden tek bir haber yayınlayamıyoruz

ABD medyasında İsrail isyanı! CNN kazan kaldırdı: Sansür, baskı ve kısıtlama var!

Dünya, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Filistin'e uyguladığı saldırılara kayıtsız kaldı. İsrail'e mühimmat desteği sağlayan ABD medyası da yapılan katliamı aklamaya çalıştı. Ancak tepkilerin giderek artmasıyla ABD medyasında isyan başladı… CNN personeli, İsrail'in saldırılarının başladığı günden bu yana sansür, baskı ve kısıtlamaya maruz kaldıklarını vurguladı. Her haberin İsrail'den onay alındıktan sonra yayınlandığını açıkladı.

 ABD medyasında İsrail isyanı! CNN kazan kaldırdı: Sansür, baskı ve kısıtlama var!

ABD medyası ise İsrail'in yaptığı katliamı aklamaya çalıştı. Masum sivillerin hayatını kaybettiği saldırılar örtbas edilerek Filistin halkını suçlayan haberler kaleme aldı. Ancak İsrail'e karşı toplumsal baskının giderek artmasıyla ABD medyasında da isyan başladı.

CNN personeli, tepeden gelen baskının, İsrail'in iddialarının haberleştirilmesine ve Filistinlilerin bakış açılarının susturulmasına yol açtığını vurguladı.

ABD medyasında İsrail isyanı! CNN kazan kaldırdı: Sansür, baskı ve kısıtlama var!

ABD'deki ve yurtdışındaki CNN haber odalarındaki gazeteciler, yayınların yönetim fermanları ve haber onay süreci nedeniyle çarpıtıldığını, bunun da 7 Ekim'de başlayan İsrail saldırısının oldukça kısmi bir şekilde haberleştirilmesine yol açtığını açıkladı.

Bir CNN çalışanı, "Savaşın başlamasından bu yana çıkan haberlerin çoğu, ilk haber ne kadar doğru olursa olsun, kurumsal önyargı nedeniyle çarpıtıldı" ifadelerini kullandı.

ABD medyasında İsrail isyanı! CNN kazan kaldırdı: Sansür, baskı ve kısıtlama var!

HABERLER İSRAİL KONTROLÜNDE!

Çeşitli haber odalarındaki altı CNN çalışanının ifadelerine ve Guardian'ın elde ettiği bir düzineden fazla dahili not ve e-postaya göre günlük haber kararları, CNN'in Atlanta'daki genel merkezinden gelen ve yayına ilişkin katı kurallar belirleyen bir dizi direktif akışını kanıtladı.

ABD medyasında İsrail isyanı! CNN kazan kaldırdı: Sansür, baskı ve kısıtlama var!

İsrail hükümetinin açıklamaları göründüğü gibi kabul edilirken, Hamas'tan alıntı yapma ve diğer Filistinlilerin bakış açılarını aktarma konusunda sıkı kısıtlamaların olduğu ortaya çıktı. Ayrıca, çatışmayla ilgili her haberin yayınlanmadan önce Kudüs bürosu tarafından netleştirildiği de iddialar arasındaydı.

Güncellenme Tarihi : 5.2.2024 20:00

İLGİLİ HABERLER