Medya
  • 13.1.2015 23:42

CNN Türk'ten büyük skandal

CNN Türk Peygamber Efendimizin (sav) karikatürünü dakikalarca ekranda tuttu.Charlie Hebdo dergisinin haberini yapmak isteyen CNN Türk kanalı bir skandala imza attı.

Dergi 12 kişinin öldüğü katliamın ardından ilk sayısını çıkarıyor. Bugün satışa başlayacak olan dergi 3 milyon basıldı. Geçen hafta meydana gelen 12 kişinin öldüğü saldırının ardından derginin ilk sayısının kapağında sözde Hz. Muhammed (sav)'in karikatürü yer alacak. CNN Türk bunu haberleştirmek isterken derginin kapağını dakikalarca ekrandan indirmedi.

Kapakta, güya gözü yaşlı şekilde tasvir edilen Hz. Muhammed (sav) büyük harflerle "Ben Charlie'yim" yazılı bir dövizi tutuyor, üstte ise yine büyük harflerle "her şey affedildi" yazıyor.

CNNTürk bu görüntüyü dakikalarca ekranda tuttu.

SPİKERE GÖRE SARIKLI BİR MÜSLÜMAN DİN ADAMI

Haberi sunan spiker ise "Dergi kapağı bambaşka bir mesaj veriyor. Kapakta sarıklı bir Müslüman din adamı elinde 'Je Suis Charlie' yazısını tutuyor." dedi.

SPİKERİN SÖZLERİ DE TARTIŞMA KONUSU

"Derginin vahşice katliama rağmen, katliam öncesi yayın çizgisiyle uyumlu davrandığını" iddia ededen spiker, "Irkçılığa, nefrete, ötekileştirmeye karşı olan çizgisini bu sayının kapağında da herşeye rağmen sürdürüyor." ifadelerini kullandı. Spikerin Müslümanları rencide eden Hz. Muhammed (sav) karikatürlerinin yayınlanmasını normal karşılayıp karşılamadığı anlaşılamadı.

 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 22:54

İLGİLİ HABERLER