Sağlık
  • 31.10.2007 17:38

ÇOCUK KÖYÜ'NDEN KAÇAN 6 KIZDAN 3'Ü BULUNDU

KOCAELİ'nin Gölcük İlçesi'nde Marmara Depremi'nin ardından yaptırılan ve büyük çoğunluğunu depremde anne veya babalarını kaybetmiş çocukların oluşturduğu Saraylı Çocuk Köyü'nden 29 Ekim gecesi kaçan lise çağındaki 6 kızdan 3'ü bulundu. Her yerde aranan kızlardan Ç.Y. İzmit'te annesinin oturduğu evden yurt yetkililerini aradı, D.Ç. ve D.Ç. adlı iki kızkardeş ise bir cafede otururlarken bulundu.
      Özellikle Almanya'daki gurbetçilerle bazı sivil toplum örgütlerinin katkısıyla yaptırılan, daha çok depremde anne ve babalarını kaybetmiş 100 çocuğun barındığı Saraylı Çocuk Köyü'nden 6 kız, 29 Ekim günü öğlenden sonra dışarı çıkmış, ancak gece Çocuk Köyü'ne geri dönmemişti. Saraylı Çocuk Köyü yöneticilerinin durumu Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bildirmesi üzerine kızların bulunması için araştırma başlatılmıştı.
      Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hamdi Kadıoğlu'ndan alınan bilgiye göre, polis ve jandarmanın yanı sıra Sosyal Hizmetler ekiplerinin de her yerde aradığı kızlardan Ç.Y., İzmit'in Kuruçeşme Semti'nde oturan annesinin evine geldi ve buradan yurt yetkililerini aradı. D.Ç. ve D.Ç. adlı iki kızkardeş ise İzmit'teki bir cafede otururlarken ekipler tarafından bulundu. S.Y., Ş.Y. ve Ş.Ç adlı 3 kızın ise bir tanıdıklarına telefon açarak kısa zamanda en yakın bir polis karakoluna giderek kendilerini Saraylı Çocuk Köyü'ne götürmeleri için yardım isteyeceklerini söyledikleri öğrenildi.
      Sosyal hizmetler İl Müdürü Kadıoğlu, çocukların önce müdürlüğe getirildiğini ve burada onlarla konuşulduğunu belirterek, “Kızlar, ‘Neden kaçtınız?’ sorumuza, sıkılarak cevaplar verdi. Muhtemelen izin istediler, verilmeyince de kaçtılar. Diğer 3 kızımızın da kısa sürede ortaya çıkacağını umuyoruz. Bulunan kızlarımızın başına herhangi bir olumsuzluk gelmemiş'' dedi.
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 15:50

İLGİLİ HABERLER